Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rozpiska

sacao
04-05-11, 19:31
siemanko.

pilnie potrzebuje opis glownych kostek ( tych laczacych wiazke kabinowa z silnikowa) od d15b2 v gen.

dokladnie to chodz mi o dwa czarno/zolte przewody z tej mniejszej kostki od strony bezpiecznikow pod maska. One ida od przekaznika pompy paliwa ale nie wiem do czego mialy isc ???

wojtu
04-05-11, 21:21
u mnie w d15b2 było tak że po stronie puszki bezpieczników pod maska miałem dwie kostki: 8 i 14 pinów.
Mniejsza to pewnie ta 8 pinowa.
4 piny w niej (kable żółte/żółto-czarne to masa) wszystkie zwarte ze sobą.
oraz cewka zapłonowa >czerwono-zielony, alternator >różowy, cz. 2 wtrysku > pomarańczowy
Chyba że chodzi o druga stronę (kierowcy) tam nie wiem

sacao
04-05-11, 23:08
o dobra strone. tylko do czego ida te dwie masy? czarno zolte?

generalnie byl swap silnika na d16a9 i walcze z elektryka. zrobilem cala wiazke od nowa i po podpiecu jak przekrece kluczyk na zaplon to tyka przekaznik tak jak by jakies zwarcie lub brak czegos i niewiem ocb. Te dwa kable mam nie wpiete nigdzie bo jak dobrze kojaze jeden idzie do zbednej wtyczki po b2 ( ktorej sie pozbylem bo wiazka silnikowa jest od a9 ale laczona z kabinowa od b2) a drugi nie pamietam gdzie. Druga rzecz ktora moze byc przyczyna to to ze nie mialem wpietej wtyczki od sprzegla ( nie moglem jej znalezc :P ) i to moglo nie puszczac ale nie pasuje mi to tykanie przekaznika

wojtu
05-05-11, 22:15
w d16a9 nie wiem, w b7 co ostatnio przerabiałem masy wychodzące z kabinowej są niewykorzystane. ale to OBD1. Zakładam że jest to masa jakiś czujników, pewnie jeśli masz dwie wykorzystane to dwie mogą zostać wolne.
Przy sprzęgle nie ma żadnego czujnika chyba, ewentualnie czujnik prędkości obrotowej, wstecznego, może być gdzieś tam w okolicy.

piroman
05-05-11, 22:20
Przy sprzęgle nie ma żadnego czujnika chyba, ewentualnie czujnik prędkości obrotowej, wstecznego, może być gdzieś tam w okolicy.
Czujnik sprzegła był tylko w kanadyjkach, czujnik wstecznego jest w skrzyni

sacao
08-05-11, 00:22
panowie ten temat do zamkniecia problemem byla masa (zapomnialem sobie przykrecic :P ) ale mam inny problem mianowice gdy podlanczam kabel od przedniej prawej lampy ( czerwono-bialy) to wskazowka od temp. rosnie gdy wlacze swiatla :/ ? na dlugosci bezpieczniki /lampa nie jest zlaczony z innym badz przeciety i nie mam pojecia co jest grane.