Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przekładka Angola CTR 2002r

EQorion
04-05-11, 17:33
Siemano, mam takie pytanie na prośbę kolegi:

Sprawa wygląda tak, znalazł sobie jakiegoś tam ładnego taniego CTR-A w UK z papierami już się wszystko dowiedział co i jak ale nie wie co trzeba pokupować do przekładki i ile to mniej więcej będzie go kosztować:D

Więc proszę o pojaśnienie co jak i gdzie i z czym się je:)

Z góry dzięki

Konrados
04-05-11, 21:08
Niech lepiej poszuka normalnego CTR a nie tworzy ulepa...

owsikk
05-05-11, 00:24
Jeżeli chodzi o przekładkę kiery to w Hondach się tego nie praktykuje ze względu na niesymetryczną ścianę grodziową.

Jeśli mówisz o przekładaniu zawieszenia i całego środka do budy wersji europejskiej to jak najbardziej możliwe.

CM Punk
05-05-11, 23:17
Przekładkę robił u siebie ridley i jakoś to wyszło,ale miał wszystkie graty i poświęcił sporo czasu,ale da się :).
Z resztą niedawno na allegro były dwa angole EP3 po przekładce,w tym jeden się już sprzedał,ale przekładka mocno budżetowa,a drugi to już totalna rzeźnia :D.

owsikk
05-05-11, 23:29
Przekładkę robił u siebie ridley i jakoś to wyszło,ale miał wszystkie graty i poświęcił sporo czasu,ale da się .
Wiesz, kto powiedział, że się nie da... Mój kolega zajmuje się przekładkami i jeśli chodzi o Hondę szczerze mi odradził. Ściana grodziowa w samochodzie jest odpowiednikiem ściany nośnej w mieszkaniu. Jest szansa, że naruszysz i będzie się trzymać. Jeśli natomiast coś spartolisz to później zawieszenie będzie Ci się szybko sypać. Jako przykład kolega przytoczył mi samochód w którym praktycznie co dwa miesiące po przekładce trzeba było robić tuleje w zawieszeniu bo padały.
Jedno jest pewne, nie chciałbym kupić i jeździć nieświadomie takim autem.

CM Punk
07-05-11, 00:13
Akurat ridley robił auto pod siebie nie na handel,więc sądzę,ze zrobione porządnie,trwało to sporo czasu,nie narzeka na eksploatację.
Natomiast te na handel to mega rzeźby,ten grafitowy był angolem:
http://www.perfect-car.pl/index.php?site=1#start
Oczywiście ani słowa o tym,że przekładka,ale jak się wklepie VIN na tej stronie:
http://japancars.ru/cat/honda/
to wszystko wyjdzie,ma siedzenia z wersji Premier,robionej na Anglię,rurki od klimy gięte na kolanie itp.
A największa rzeźba to taka sztuka z lambo doorsami,nawet naklejek nie przekleili :):
http://otomoto.pl/honda-civic-type-r-C17705142.html

Konrados
07-05-11, 15:55
O fuck ! teraz się wczytałem w tego lambodoorsR:D on ma gaz...no comment

EQorion
07-05-11, 22:56
oka dzieki za info:D

odradziłem i zrezygnował:)

pawlakowski
28-03-13, 10:30
Troszke wracając do tematu wiekszosc krytykuje a 90 procent opini opiera sie na tym ze ktos slyszal ze to zle lipa rzeźba itp itd Kraków firma zajmujaca sie przekladkami type'ra maja w malyn palcu !!!! oddajesz placisz za czesci plus robote 6k i wyjezdzasz profesjonalnie zrobionym typerem... Wiec meczace sa komentarze typu ulep czy cos nie robiles to nie wiesz niech wypowiadaja sie Ci ktorzy robili :) pozdrawiam i polecam przekladke nawet jakby ktos chciak kontakt to zapraszam na priv! !!!!

owsikk
28-03-13, 11:53
Mam przełożone ep3 z 2004 roku - sam przekładałem. Po roku użytkowania z autem nic się nie dzieje. Tylko okresowe wymiany.

Młody ŁDZ
28-03-13, 12:40
Jeżeli auto wyjedzie porządnie zrobione a nie od józka ze stodoły to będzie wsio ok.