Zobacz pełną wersję : Przekładka Angola CTR 2002r
Siemano, mam takie pytanie na prośbę kolegi:
Sprawa wygląda tak, znalazł sobie jakiegoś tam ładnego taniego CTR-A w UK z papierami już się wszystko dowiedział co i jak ale nie wie co trzeba pokupować do przekładki i ile to mniej więcej będzie go kosztować:D
Więc proszę o pojaśnienie co jak i gdzie i z czym się je:)
Z góry dzięki
Niech lepiej poszuka normalnego CTR a nie tworzy ulepa...
Jeżeli chodzi o przekładkę kiery to w Hondach się tego nie praktykuje ze względu na niesymetryczną ścianę grodziową.
Jeśli mówisz o przekładaniu zawieszenia i całego środka do budy wersji europejskiej to jak najbardziej możliwe.
Przekładkę robił u siebie ridley i jakoś to wyszło,ale miał wszystkie graty i poświęcił sporo czasu,ale da się :).
Z resztą niedawno na allegro były dwa angole EP3 po przekładce,w tym jeden się już sprzedał,ale przekładka mocno budżetowa,a drugi to już totalna rzeźnia :D.
Przekładkę robił u siebie ridley i jakoś to wyszło,ale miał wszystkie graty i poświęcił sporo czasu,ale da się .
Wiesz, kto powiedział, że się nie da... Mój kolega zajmuje się przekładkami i jeśli chodzi o Hondę szczerze mi odradził. Ściana grodziowa w samochodzie jest odpowiednikiem ściany nośnej w mieszkaniu. Jest szansa, że naruszysz i będzie się trzymać. Jeśli natomiast coś spartolisz to później zawieszenie będzie Ci się szybko sypać. Jako przykład kolega przytoczył mi samochód w którym praktycznie co dwa miesiące po przekładce trzeba było robić tuleje w zawieszeniu bo padały.
Jedno jest pewne, nie chciałbym kupić i jeździć nieświadomie takim autem.
Akurat ridley robił auto pod siebie nie na handel,więc sądzę,ze zrobione porządnie,trwało to sporo czasu,nie narzeka na eksploatację.
Natomiast te na handel to mega rzeźby,ten grafitowy był angolem:
http://www.perfect-car.pl/index.php?site=1#start
Oczywiście ani słowa o tym,że przekładka,ale jak się wklepie VIN na tej stronie:
http://japancars.ru/cat/honda/
to wszystko wyjdzie,ma siedzenia z wersji Premier,robionej na Anglię,rurki od klimy gięte na kolanie itp.
A największa rzeźba to taka sztuka z lambo doorsami,nawet naklejek nie przekleili :):
http://otomoto.pl/honda-civic-type-r-C17705142.html
O fuck ! teraz się wczytałem w tego lambodoorsR:D on ma gaz...no comment
oka dzieki za info:D
odradziłem i zrezygnował:)
pawlakowski
28-03-13, 10:30
Troszke wracając do tematu wiekszosc krytykuje a 90 procent opini opiera sie na tym ze ktos slyszal ze to zle lipa rzeźba itp itd Kraków firma zajmujaca sie przekladkami type'ra maja w malyn palcu !!!! oddajesz placisz za czesci plus robote 6k i wyjezdzasz profesjonalnie zrobionym typerem... Wiec meczace sa komentarze typu ulep czy cos nie robiles to nie wiesz niech wypowiadaja sie Ci ktorzy robili :) pozdrawiam i polecam przekladke nawet jakby ktos chciak kontakt to zapraszam na priv! !!!!
Mam przełożone ep3 z 2004 roku - sam przekładałem. Po roku użytkowania z autem nic się nie dzieje. Tylko okresowe wymiany.
Jeżeli auto wyjedzie porządnie zrobione a nie od józka ze stodoły to będzie wsio ok.