Zobacz pełną wersję : Jaka ubezpieczalnie wybrać???
Chce ubezpieczyć samochód .Mam prośbe o informacje gdzie macie ubezpieczone swoje Hondy , wasze odczucie co do ubezpieczycieli , gdzie najtaniej i najlepiej:)
gdzie najtaniej i najlepiej
Tak to nie ma. Albo taniej, albo lepiej :)
ptu, link4, ergo hestia. jeszcze TUW - tow. ubez. wzajemnych
Te które ja znam tanie
a czego oczekujesz ?
ja mam full AC ze zniesieniem udziału własnego, amrotyzacją itp ... tanio nie było ale warto. do tego opcja warsztat ... niestety komfort kosztuje ale się opłaca
Pudel gdzie masz to ubezpieczenie
No cóż jak ktoś już tu wspomniał nie ma tanio i dobrze:rolleyes:.Niestety.Oczywiście chodzi mi o AC.Ja np.nigdy nie preferowałem TU tzw.na telefon:(.Wiadomo tanio, ale wystarczy poczytać opinie na internecie.Wszystko fajnie dopóki się nic nie stanie:o.Więc osobiście wolę ubezpieczycieli ze swoimi biurami regionalnymi.Że drożej,cóż nie ma czegoś za nic:rolleyes:.Przynajmniej spokojniej śpię.Uważam iż powinieneś pochodzić po ubezpieczycielach i niech ci każdy przedstawi swoją ofertę.Ja zawsze tak robię i wybieram najbardziej korzystne dla mnie TU.Sa też i takie tańsze. Pozdrawiam.:)
Pewnie nikt mi nie uwierzy, ale mnie najtaniej wyszło w PZU.
Jeżeli o mnie chodzi to z daleka omijam wszystkie telefoniczne typu Link4 czy Liberty…, tym bardziej że oni ubezpieczają według miejsca zamieszkania. Sam mieszkam w Krakowie a auto mam zarejestrowane na Podkarpaciu, z tego wychodzi inna strefa ubezpieczenia.
Nie należę do tych którzy płacą tylko do jednej kieszeni i co roku latam do pośredniaka.
Ostatnio miałem w Generali, ale moja żona w 2010 zrobiła prawo jazdy i wyskoczyła mi zwyżka. PZU rulez :)
A tak w ogóle to polecam pośredniaki, trzeba tylko wyczaić jakiś uczciwy który nie ma „sponsora”.
Jeżeli ktoś ma możliwość to polecam zarejestrować auto poza dużym miastem (trzeba mieć stały meldunek). Na pełnym pakiecie w PZU przy 40% zniżki miedzy Krakowem a Podkarpaciem jest do ugrania prawie 1000zł.
Ja np.nigdy nie preferowałem TU tzw.na telefon
Hehe. Tak samo podchodziłem dopóki 5 dni temu nie pojechałem do dilera przedłużyć pakiet w Hestii. Krzyknęli tylko 3000zł, więc się przeżegnałem i zacząłem szukać (w zeszłym roku płaciłem koło 2300zł) no i jak na razie biorę pod uwagę mbank 2011zł i Aviva 1679zł - mówię tu o full pakietach ze zniesionym udziałem własnym, naprawa w serwisie na oryginalnych częściach itp. itd.
Stare auto (fieste) mam w HDI a na Honde ten sam ubezpieczyciel proponuje mi Compense bo wychodzi taniej niz HDI. W poniedzialek jade ubezpieczyc i zobaczymy co to za oferta na mnie czeka :)
Rożnica w cenie pomiedzy HDI a Compensa to okolo 800zl - przynajmniej tak mi telefonicznie powiedzieli.
Ja od samego początku mam ubezpieczony samochód w Allianz, próbowałem zmieniać ale wszędzie wychodziło drożej (ah te zwyżki za wiek, ale nie będe pisał co na ten temat sądzę :( )
szymon1777
05-05-11, 11:32
też miałem w Allianz ale zmieniłem na Liberty tam jest do 25 lat zwyżka, więcej tu http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?92511-Tanie-OC/page3
Ja mam w Uniqua auto na ojca czyli 60% zniżek region Warmian- Mazury mimo tego ze jedze po Warszawce teraz i za samo OC płace 500zł
Hehe. Tak samo podchodziłem dopóki 5 dni temu nie pojechałem do dilera przedłużyć pakiet w Hestii. Krzyknęli tylko 3000zł, więc się przeżegnałem i zacząłem szukać (w zeszłym roku płaciłem koło 2300zł) no i jak na razie biorę pod uwagę mbank 2011zł i Aviva 1679zł - mówię tu o full pakietach ze zniesionym udziałem własnym, naprawa w serwisie na oryginalnych częściach itp. itd.
Niemożliwe:eek:.Chyba ze ci za wysoko wycenili auto.Ja zawsze każę naliczać z niższej wartości.Bo i tak w wypadku zdarzenia licza odszkodowanie od wartości auta w danym dniu.A na jakiej podstawie ci zwiększyli kwotę?Przecież auto traci na wartości co roku.Może miałeś jakies szkody.Albo nie masz pełnych zniżek.Ale z drugiej strony wolę wiecej zapłacić i mieć pewność odszkodowania.Niż później mieć problemy.Jak się kupiło drogie auto to trzeba się liczyć z wiekszymi kosztami.Bo co to jest nawet te 3000zł jak ukradli by ci auto.A tak niska polisa i pózniej zapłacą ci grosze.Zresztą takie full oferty to zwykle podobno obiecują.A z tego co czytałem to później są z tym problemy.Zresztą niech każdy ubezpiecza gdzie chce.Jego auto.Ale ja wolę spać spokojnie.Jak mnie nie bedzie stać na ubezpieczenie Hondy, to ją sprzedam i kupię Dacie.:D Pozdrawiam.
Niemożliwe:eek:.Chyba ze ci za wysoko wycenili auto.A na jakiej podstawie ci zwiększyli kwotę?Przecież auto traci na wartości co roku.Może miałeś jakies szkody.Albo nie masz pełnych zniżek.
Zniżek pełnych na AC nie mam, kolizji też nie było ale ta astronomiczna kwota najprawdopodobniej pochodzi stąd iż Hestia wymyśliła sobie że auto powyżej 3 lat jest już autem starym i zamiast zniżek dostajesz zwyżkę :) U innych TU auto uznaje się za stare po 5-7 latach. Ogólnie nawet gość w salonie powiedział, że powariowali i nikt prawie nie przedłuża u nich ubezpieczenia. Poza tym nie oszukujmy się - czy to hestia czy pzu czy link4 w przypadku gdy będą musieli wypłacać odszkodowanie zawsze najpierw będą szukać dziury w całym - grunt by mieć zakres ubezpieczenia na polisie by w razie czego było z czym iść do sądu.
ja moge tylko powiedziec gdzie na pewno nie ubezpieczac: ergo hestia. odmowili mi likwidacji 2 szkod z AC. jedna juz wyplacili po interwencji firmy DAS (wiec odmowa bezpodstawna) a druga jest w sądzie - prawnicy znow stwierdzili ze odmowa bezpodstawna. Hestie omijajcie szerokim łukiem.
Zniżek pełnych na AC nie mam, kolizji też nie było ale ta astronomiczna kwota najprawdopodobniej pochodzi stąd iż Hestia wymyśliła sobie że auto powyżej 3 lat jest już autem starym i zamiast zniżek dostajesz zwyżkę :) U innych TU auto uznaje się za stare po 5-7 latach. Ogólnie nawet gość w salonie powiedział, że powariowali i nikt prawie nie przedłuża u nich ubezpieczenia. Poza tym nie oszukujmy się - czy to hestia czy pzu czy link4 w przypadku gdy będą musieli wypłacać odszkodowanie zawsze najpierw będą szukać dziury w całym - grunt by mieć zakres ubezpieczenia na polisie by w razie czego było z czym iść do sądu.
No nie wiem.Ja auto ubezpieczałem w pakiecie z AC do 8lat.I nie było u ubezpieczycieli żadnej klauzuli iż jest jakaś zwyżka z powodu "starego auta":rolleyes:.Owszem po pięciu latach ciężej było o pakiet AC i OC.Ale też taki udało mi się dostać:).I to nie w TU na telefon tylko w HDI.Nie wiem osobiście jak jest z odszkodowaniami w telefonicznych TU,ale jak piszą w internecie kolorowo to nie wygląda:(.A ja jestem z natury nieufny.:o A wiadomo jak u nas sądy szybko działają.:D Trochę to zwykle trwa.A auto jest mi potrzebne do pracy.I nie wiem czy byłbym w stanie pokryć naprawę auta lub kupić nowe do zakończenia sprawy sądowej:rolleyes:.Ogólnie też wiadomo iż ubezpieczenia niestety podrożały ostatnio.:mad:Pozdrawiam.
Sprawdzcie ofertę PZMot-u
ja moge tylko powiedziec gdzie na pewno nie ubezpieczac: ergo hestia. odmowili mi likwidacji 2 szkod z AC. jedna juz wyplacili po interwencji firmy DAS (wiec odmowa bezpodstawna) a druga jest w sądzie - prawnicy znow stwierdzili ze odmowa bezpodstawna. Hestie omijajcie szerokim łukiem.
Dokładnie takie same wrażenia z Hestii. Oszuści i beton nie do przejścia.
Przez lata jestem w Warcie (mam tam 2 auta + dom + wszystkie zniżki typowe i nietypowe), zawsze kupuję w najdroższym wariancie (Komfort Plus czy jak tam - dopłata jest niewielka 150pln czy jakoś tak); miałem okazję mieć stłuczkę Hondą - wszystko bez zastrzeżeń, wypłacili w ciągu 3 tygodni, zrobiona (właściwie poprawiona - pojawił się pakiet Grand Prix w miejsce seryjnych części hehe) w ASO na nowych częściach, stratny nie byłem, auto zastępcze miałem, dobry kontakt, normalny likwidator. Jako ciekawostkę dodam że Warta to jedyna firma która np. nie odmawia wypłaty nawet przy nieważnym dowodzie rejestracyjnym!!!
Obecnie żony auto ubezpieczyliśmy w PZU bo różnica w podobnych wariantach była ponad 500pln a brokerka niezależna zapewniała mnie, że z nimi też nie ma jaj. Tylko Autko trzeba obfotografować przy zawieraniu umowy, ale to chyba nie problem. Generalnie też polecam normalne, nie najtańsze firmy i zakup u niezależnych brokerów - ci dobrzy nie tylko doradzą polisę, ale skutecznie pomogą w egzekwowaniu odszkodowania - tak było w przypadku mojego wujka, gdyby nie moja brokerka byłaby lipa.
Nawiązując do wypowiedzi Buriego. Dodam od siebie coś, jeśli chcecie mieć totalnie święty spokój z ubezpieczycielem tj. nie martwić się czy ten wypłaci całość odszkodowania, czy tamten z kolei zaniży wartość itd. kupcie ubezpieczenie prawne w firmie D.A.S. Nie jest to bardzo drogie, a wierzcie mi, że pomagają bardzo. Np. spory z ubezpieczycielem OC/AC, odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu kierowcy i pasażerów, obrona w postępowaniu karnym, spory ze sprzedawcą pojazdu, niesłusznie zatrzymanych dokumentów pojazdu lub prawa jazdy. Dodatkowo w ramach drogi sądowej pokrywają koszta procesu itd.
Sprawdzcie ofertę PZMot-u
PZMot ma bardzo fajną ofertę. Zniesione wszystkie udziały własne + assistance na terenie całej europy. Mogę potwierdzić że działa bo właśnie wypłacili mi 1200 zł za hotel po awarii alarmu - zablokował mi w nocy całe auto. Dodatkowo jak dla mnie najtańsza taka oferta.
Witam , ja ubezpieczyłem hanie , po wielu analizach, w AXA .Pełny pakiet AC i OC. Wyszło najtaniej. Powołując się na nr ubezpieczonego możesz uzyskać dodatkową zniżkę.