Zobacz pełną wersję : Olej wielka zagadka
wyszomir20
04-05-11, 11:01
Witam, niedawno moja dziewczyna została szczęśliwą posiadaczką Hondy Civic VII 1.4 16V rok 2001. Autko zostało kupione u naszych zachodnich sąsiadów, właściwie od sąsiada ponieważ był pierwszym właścicielem autka. Hondzia ma przelatane 185 tysięcy, przed sprzedażą był robiony przegląd w "dekrze niemieckiej" niestety nie jest tam napisane jaki miała lany olej. Chciałbym się was poradzić co zalać żeby było OK. Podobno był też wymieniany rozrząd przy 180 tysiącach ale jak to sprawdzić? Jeśli wiecie jeszcze co wymienić na co zwrócic uwagę to proszę o pomoc...
jezeli nie bierze oleju to mozna smialo zalac jakiegos Motula 5W40 - koszt, jak dobrze pamietam max 120pln
wyszomir20
04-05-11, 12:14
nie wiem czy nie bierze dopiero jade załatwiac blachy, 5w40 pare osób mi juz własnie mowiło o tych symbolach, cos bardziej trafionego niz jakiegos ? sam jeszcze smigam dislem wiec kompletnie sie nie znam na smokach benzynowych ale zapewne 10 tysiecy i wymiana ?
jezeli zalejesz olej z gornej polki Motul, Liq.. i inne to mozesz smialo wymieniac co 15 tys i nic sie nie bedzie dzialo. sproboj 5w40 i zobaczysz czy bedzie ci bral. Jezeli tak to juz twoja kwestia czy wolisz dolewac i jezdzic na sysntetyku czy nie dolewac i jezdzic na polsyntetyku. Ja slyszalem od innych hondziarzy, ze zdarzaja sie sytuacje ze na 15tys potrafia nawet dolac 2-2,5L oleju i leja 5w40.
jezeli nie bierze oleju to mozna smialo zalac jakiegos Motula 5W40 - koszt, jak dobrze pamietam max 120pln
tak, o Motulu za 120zł była już mowa tutaj (http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?13884-JAKI-OLEJ-JAKIE-TARCZE-JAKIE-KLOCKI...-(&p=1322693&viewfull=1#post1322693)
wyszomir20
04-05-11, 15:53
Nie widze innego wyjscia jak zalac i obserwowac. dzieki za pomoc
Kolejny powtórzony temat :/