PDA

Zobacz pełną wersję : nakretki do felg aluminiowych- jakie??

muzammil
02-03-07, 12:19
witam, problem jest nastepujacy: mialem felgi stalowe z oponami zimowymi, nadszedl czas na zmiane na aluminiowe z oponami letnimi, i moje pytanie:czy moge uzyc tych samych nakretek ktore mialem na stalowkach???szukalem, byl podobny temat tyle w druga strone(ktos pytal o zalozenie felg stalowych). mam zamiar przebyc dosc dluga trase i chce wiedizec czy sie nie zabije na tych nakretkach:D dzieki z gory, pozdrawiam

Gibon
02-03-07, 12:45
moim zdaniem powinienes mieć do alusow bo te do stalowek to zwykłe nakrętki są

Qukie
02-03-07, 14:03
Nie zwykłe tylko kuliste, a do alu zazwyczaj są stożkowe

jjurgiel
02-03-07, 15:22
Do alu zazwyczaj są stożkowe ale orginalne alu Hondy mają gniazdo kuliste i do tych felg można używać tych samych nakrętek co do stalowych.

kosiniak
02-03-07, 15:26
czy moge uzyc tych samych nakretek ktore mialem na stalowkach???
możesz!!!!!

muzammil
02-03-07, 16:43
nie wiem czy sa oryginalne. znalazlem zdjecie takich samych jak moje(tzn ksztalt bo rozmiar sa moje o jeden mniejsze).oto link: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=25462
niestety nie wiem czemu ale nie moge wkleic zdjecia(ponoc przekraczam limit uploadu:))

Lcfr
08-03-07, 17:28
nie wiem czy sa oryginalne. znalazlem zdjecie takich samych jak moje(tzn ksztalt bo rozmiar sa moje o jeden mniejsze).oto link: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=25462
niestety nie wiem czemu ale nie moge wkleic zdjecia(ponoc przekraczam limit uploadu:))

do lelg z podanego linku musisz uzyc nakretek stożkowych

a ogólnie jest tak:

- wiekszosc fleg aluminiowych ma nakretki stożkowe.
- wiekszosc felg stalowych ma nakrętki kuliste

ale honda...
w swoich oryginalnych felgach ma nakretki koliste
i takie tam trzeba stosowac.

marcin_g2
28-03-07, 20:37
a nie da rady przykrecic oryginalnymi nakretkami felgi aluminiowej do ktorej powinny byc stozkowe??? i czy ktos tak robil??

Lcfr
28-03-07, 21:27
a nie da rady przykrecic oryginalnymi nakretkami felgi aluminiowej do ktorej powinny byc stozkowe??? i czy ktos tak robil??

Da rade...
I bedzie to trzymac
Ale nie tak jak powinno...
Skoro przewiduje sie stozkowe powinny byc stożkowe....

Komplet nakretek to nie są wiekie pieniadze...
Po co wiec kombinowac jakies dziwne rozwiazane....

okayplayer
29-03-07, 22:51
EDIT: ja miałem nakrętki specjalnie kupione pod alusy i oczywiście po sztuce zabezieczającej