Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ślizgające sprzęgło podczas ostrego ruszania

scareface
03-05-11, 11:01
Witam
Mam problem bo nie wiem co się dzieje, parę miesięcy temu jak chciałem ruszyć z piskami puszczając sprzęgło na 4 tys obr zaczęło ślizgac az do 3 biegu,tzn jak zauważyłem że slizga to zapiąłem 2 potem3 3 i dalej ślizgało aż stanąłem i ruszyłem od nowa i juz było ok, potem znowu chciałem zobaczyć czy mi zaślizga i i za 2 razem juz nie, przy normalnej jak i ostrej jezdzie mi nie ślizga, tylko przy ruszaniu kiedynchce upalić, i to nie zawsze,
Wczoraj miałem to samo, chciałem upalić więc zaciągnąłem ręczny pod górka parę obrotów puszczam szybko sprzęgło a tu nic, samochod stoi a po chwili był dymek, wiec znowu chciałem zobaczyć czy się to powtórzy no i wtedy było juz wszystko ok, ładnie łapło.

Nowe sprzęgło, docisk?

yautja
03-05-11, 12:01
Może stary płyn w układzie sprzęgła?

mack1111
03-05-11, 12:06
sprzeglo masz zajechane trzeba wymenic na jakies lepsze

skolopendra
03-05-11, 13:02
Nowe sprzęgło, docisk?

nowy komplet

scareface
03-05-11, 13:35
kurde nie straszcie mnie,biegi sie zmienia bardzo dobrze, nic nie ciągnie itd, tylko tylko jak chce spalic gume to slizga i to też nie zawsze nie robię tego często bo moze ze 5 razy spaliłem tak żeby tylko z miejsca pójść z piskami i na 5 razy 2 mi się tak stało więc co już wszystko do wymiany?:(

skolopendra
03-05-11, 14:21
kurde nie straszcie mnie

czym? nie masz 400zł na sprzęgło? :rolleyes:

scareface
03-05-11, 14:26
heh no na chwile obecna nie mam:P może gdybym nie musiał zapłacic raty za hanke i mandatu to bym sobie kupił:P

skolopendra
03-05-11, 14:41
no wiesz ,mały fiat będzie tańszy w eksploatacji ,a i mandaty za prędkość nie tak wysokie

:rolleyes:

scareface
03-05-11, 14:44
wiesz najlepiej to rower sobie kupie, i najlepiej składak żeby dużych prędkości nie rozwijał:rolleyes:

kristico86
03-05-11, 16:15
rozbierz zobacz nic Ci tu nie wyczarujemy:p może obejdzie się bez reanimacji gładzi zamachu bo reszta pewnie zajeżdżona bankowo :cool:

billiejoe
03-05-11, 16:40
Jak nie masz teraz pieniędzy to jeździj spokojnie,raz że sprzęgło Ci do takiej jazdy jeszcze wystarczy,dwa że zaoszczędzisz paliwa,trzy że opony dużej wykażą stan używalności etc etc...zresztą co tu się rozpisywać,nie widzę plusów ruszania z 4000 rpm przy codziennej eksploatacji samochodu choć i to ma sens w określonych warunkach ;)

karel17
18-07-11, 23:55
jeśli byłby to wysprzęglik hydro to co najwyżej albo by nie wysprzęglał i by był zgrzyt albo kleiłoby się sprzęgło po każdej zmianie biegu.