Zobacz pełną wersję : Jak odpowietrzyć pompę ABS
Witam!! pozdro dla wszystkich!!
Jak w temacie jak odpowietrzyć pompę ABS. Czytałem dawno temu, że da się domowymi sposobami, ale czy ktoś już coś takiego robił??
tak samo jak hamulce
prawy tyl, lewy przod, lewy tyl, prawy przod, troche plynu musisz przelac zeby przepchnac przez caly uklad
Tylko pompa ABS jest wyżej i nie wiem czy powietrze w niej zgromadzone zostanie wypchnięte przez normalne odpowietrzanie.
Ja słyszałem że z ABS-m trzeba odpowietrzać LP, PP, PT, LT (tak na około), czy to dobry sposób? A co do pompy to coś jeszcze słyszałem że niby na niej jest jakaś śrubka, którą można odpowietrzyć pompę.
w serwisowce nie ma zadnych info co do samego absu tylko napisane odpowietrzyc uklad wiec probuj a jak nie zadziala to wtedy sie martw
skolopendra
03-05-11, 13:32
pompy łatwo nie odpowietrzy samemu
W takim razie jaki sposób polecacie odpowietrzania hanki z ABS??
lewy przód, prawy przód, prawy tył lewy tył??
skolopendra
03-05-11, 13:45
manual zaleca odwiedziny w aso
Wielu z nas woli nie wiedzieć ile taka przyjemność w aso może kosztować!!
Odkopię suchara, bo mam ten sam problem w mb3 liftback 97. Zaciski były regenerowane (zdjęte) i zbyt dużo płynu spłynęło (wężyki nie były zabezpieczone). Cały układ był odpowietrzany, sekcjami, od tyłu do przodu i od przodu do tyłu. Przy odpowietrzaniu nie ma ani pół bąbelka przy zaciskach. Po nocy hamulec wpada w podłogę przy pierwszym przyciśnięciu przed włączeniem silnika. Następne wciśnięcie jest już twardy. Po włączeniu silnika hamulec pracuje cały czas tak samo: łapie trochę nisko i jest dość miękki, ale działa. Pozostaje już tylko powietrze w pompie abs. Odpowietrzał ktoś? Co zrobią w aso?