PDA

Zobacz pełną wersję : Jak odpowietrzyć pompę ABS

arko_go
02-05-11, 18:47
Witam!! pozdro dla wszystkich!!

Jak w temacie jak odpowietrzyć pompę ABS. Czytałem dawno temu, że da się domowymi sposobami, ale czy ktoś już coś takiego robił??

lopi83
03-05-11, 10:50
tak samo jak hamulce
prawy tyl, lewy przod, lewy tyl, prawy przod, troche plynu musisz przelac zeby przepchnac przez caly uklad

arko_go
03-05-11, 13:16
Tylko pompa ABS jest wyżej i nie wiem czy powietrze w niej zgromadzone zostanie wypchnięte przez normalne odpowietrzanie.
Ja słyszałem że z ABS-m trzeba odpowietrzać LP, PP, PT, LT (tak na około), czy to dobry sposób? A co do pompy to coś jeszcze słyszałem że niby na niej jest jakaś śrubka, którą można odpowietrzyć pompę.

lopi83
03-05-11, 13:19
w serwisowce nie ma zadnych info co do samego absu tylko napisane odpowietrzyc uklad wiec probuj a jak nie zadziala to wtedy sie martw

skolopendra
03-05-11, 13:32
pompy łatwo nie odpowietrzy samemu

arko_go
03-05-11, 13:43
W takim razie jaki sposób polecacie odpowietrzania hanki z ABS??
lewy przód, prawy przód, prawy tył lewy tył??

skolopendra
03-05-11, 13:45
manual zaleca odwiedziny w aso

arko_go
03-05-11, 16:51
Wielu z nas woli nie wiedzieć ile taka przyjemność w aso może kosztować!!

ropsiu
20-10-12, 12:14
Odkopię suchara, bo mam ten sam problem w mb3 liftback 97. Zaciski były regenerowane (zdjęte) i zbyt dużo płynu spłynęło (wężyki nie były zabezpieczone). Cały układ był odpowietrzany, sekcjami, od tyłu do przodu i od przodu do tyłu. Przy odpowietrzaniu nie ma ani pół bąbelka przy zaciskach. Po nocy hamulec wpada w podłogę przy pierwszym przyciśnięciu przed włączeniem silnika. Następne wciśnięcie jest już twardy. Po włączeniu silnika hamulec pracuje cały czas tak samo: łapie trochę nisko i jest dość miękki, ale działa. Pozostaje już tylko powietrze w pompie abs. Odpowietrzał ktoś? Co zrobią w aso?