PDA

Zobacz pełną wersję : Biału dym z wydechu po wymianie przepustnicy!?

atomics18
02-05-11, 09:15
Wymieniałem przepustnice ( z B7 na większą z H22) przed wymianą wszystko było ok, po wymianie zaczęły się problemy z falowaniem obrotów, jako że obroty wydawały mi się za wysokie trochę je przekręciłem na 900/1000 obr od czasu do czasu jeszcze ma problem z zejściem z obrotów zafaluje dwa razy i się stabilizuje, jednak pojawił się biały dym z wydechu, na początku dość mocny,teraz wygląda to tak, że jak zjeżdżam z górki na biegu bez gazu, później nacisnę pedał to kłąb białego dymy się za mną unosi!!! gdzieś dostaje się płyn chłodniczy? pierwsza świeca od aparatu zapłonowego jest sucha

mayday-82
02-05-11, 09:45
też miałem takie objawy jaki masz map sensor od B7 czy H22 ???, zrob reset kompa u mnie pomogło

atomics18
02-05-11, 10:18
jak zastanawiałem się nad falowaniem to zmieniłem map sensor, z H22 na ten stary z B7 (następnie reset i pojawił się dym) może tu jest kłopot bo wcześniej nie zauważyłem białego dymu?

81saren
02-05-11, 10:21
Jak z TPSem byl przekladany na ten co miales przy starej przepustnicy, czy wogole bylo to regulowane, sprawdzane.

atomics18
02-05-11, 11:05
nie był przerzucany TPS, nic nie regulowane, nic nie sprawdzane, przekręciłem delikatnie śrubkę na przepustnicy tę od regulacji i tyle (na odłączonym silniczku krokowym)
fachowiec ze mnie marny tyle wiem ile wyczytam i ktoś mnie poinstruje