Zobacz pełną wersję : Biału dym z wydechu po wymianie przepustnicy!?
Wymieniałem przepustnice ( z B7 na większą z H22) przed wymianą wszystko było ok, po wymianie zaczęły się problemy z falowaniem obrotów, jako że obroty wydawały mi się za wysokie trochę je przekręciłem na 900/1000 obr od czasu do czasu jeszcze ma problem z zejściem z obrotów zafaluje dwa razy i się stabilizuje, jednak pojawił się biały dym z wydechu, na początku dość mocny,teraz wygląda to tak, że jak zjeżdżam z górki na biegu bez gazu, później nacisnę pedał to kłąb białego dymy się za mną unosi!!! gdzieś dostaje się płyn chłodniczy? pierwsza świeca od aparatu zapłonowego jest sucha
też miałem takie objawy jaki masz map sensor od B7 czy H22 ???, zrob reset kompa u mnie pomogło
jak zastanawiałem się nad falowaniem to zmieniłem map sensor, z H22 na ten stary z B7 (następnie reset i pojawił się dym) może tu jest kłopot bo wcześniej nie zauważyłem białego dymu?
Jak z TPSem byl przekladany na ten co miales przy starej przepustnicy, czy wogole bylo to regulowane, sprawdzane.
nie był przerzucany TPS, nic nie regulowane, nic nie sprawdzane, przekręciłem delikatnie śrubkę na przepustnicy tę od regulacji i tyle (na odłączonym silniczku krokowym)
fachowiec ze mnie marny tyle wiem ile wyczytam i ktoś mnie poinstruje