Zobacz pełną wersję : Autoalarm
mój samochód miga światłami i robi 1xPIK gdy zamykam samochód i 2xPIK gdy otwieram go z pilota,, Może to głupie nie lubie tego bo zaraz wszyscy sie na mnie ogladaja z pogardą ze szpanuje. w pilocie mam dwa przyciski jeden z tego co sprawdziłem służy do zamykania i otwierania auta adrugi do wyłączania alarmu gdy "wyje"
moze ktos wie jak to zmienic zeby alarm działal i nie wydawał dzwięków podczas załączania i wyłączania
Spróbuj podczas otwierania/zamykania przytrzymac przycisk kilka sekund...
przytrzymujesz przycisk i nie ma pik :) a autko sie zamyka i daje znak tylko swiatłami ;)
próbowałem tak zrobić i nie wyszło
który przycisk przytrzymać? ten duży czy mały zielony?
rozumiem, że w drugą stronę (jak chcę żeby znów pikał) to też działa? :)
alarm to prestige, nie wiem jakim model (przy okazji, gdzie to sprawdzić?)
Ten duzy :) Tak jak koledzy pisali wczesniej - krotkie przycisniecie = otwieranie/zamykanie z dzwiekiem, natomiast dluzsze przycisniecie (ok. 3 sek.) = otwieranie/zamykanie bez dzwieku.
Alarm to Prestige APS-400 ;)
swoja droga pikniecie w prestige naprawde jest az tak lansiarskie? nigdy nie myslalem zeby uzbrajac moj bez dzwieku z powodu za wysokiego lansu :>
Malik, pisze: w pilocie mam dwa przyciski jeden z tego co sprawdziłem służy do zamykania i otwierania auta adrugi do wyłączania alarmu gdy "wyje"
Ja mam PRESTGE APS 400MX i mam do niego Instrukcje obslugi ale nic w niej nie pisze o dwoch przyciskach na pilocie tylko o trzech (dwa małe czarne i jeden duży zielony). Instrukcja dotyczy modelów ASP 150, 150MX, 400MX, 450 i żeby wyłączyć ''ćwierkanie'' należy przytrzymać przycisk przez jedną sekunde, natomiast jeżeli chcemy całkowicie wyeliminować ''cwierkanie '' (pozostałe modele PRESTGE) należy udać sie do serwisu. Sprawdz dokladnie jaki masz alarm bo ja nic więcej w instrukcji nie znalazłem.
ja w takim razie ponawiam pytanie, gdzie można znaleźć oznaczenie alarmu?
bo już się pogubiłem i sam nie wiem jaki jest u mnie
w mojego ojca 5d z 98r. 1.4is jest to Prestige APS-400, natomiast w siostry 5d 1.4i z 96r. jest napewno inny :afro: .
no wszystko fajnie tylko pytanie skąd to wiesz? czy jest gdzieś to napisane , jeśli tak to gdzie tego szukać? :)
ale u mnie są dwa przyciski jednakowe ; odkryłem ze jak wcisne najpierw jeden(ten którym wyłączam alarm) a potem drugi to alarm uzbraja się bez dzwięku, ale alarm wtedy w przypadku włamania nie bedzie "wył" tylko bedą migały same kierunki.
Tak czy tak trzeba go rozbroic z dwoma piknięciami
nie wiem co to za alarm bo nie był montowany oryginalnie,
odkryłem to jak chcialem sprawdzic dlaczego szyba w koncowej fazie zamykania wypada mi z prowadnicy
Jakis rzemielsnik zakładając siłownik alarmu uszkodził prowadnice szyby
no wszystko fajnie tylko pytanie skąd to wiesz? czy jest gdzieś to napisane , jeśli tak to gdzie tego szukać? :)
wiem jaki jest u mojego ojca bo ojciec ma tą 5d z 98r.od nowosci i ma książeczke dotyczącą tego alarmu oryginalną, ale nie jestem pewien czy w 5d po lifcie byly one montowane juz w standardzie czy po dopłacie. Jeśli twój pilot wyglada tak to jest to model APS 400
http://www.audiovox.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=608&langId=-1
na moim pilocie z tyłu jest napisane "MONOGOOSE"
moje piloty wyglądają tak (górny od alarmu, dolny od centr. zamka):
http://loup.shou.pl/zdjecia/piloty.jpg
na fotkach widac ze producentem jest valeo, a model hmmmm , na necie moze cos znajdziesz, www.elektroda.pl i inne :szukaj:
Tylko, że ten dolny pilot jest od centralnego (z resztą to napisałem)
Alarm to Prestige ale nie wiem jaki model
mam identyczne piloty jak te zdjęcie u góry i mam autoalarm APS-250 (bodajże Ambasador). Na pilocie mam zaróno otwieranie/zamykanie centralnego zamka jak i wł/wył autoalarmu.Najpewniej sprawdzisz typ na samej centralce (oznaczenia producenta).
pozdrawiam
Polecam przekręcić kluczyk pod maską w syrence na na off i po problemie, kto teraz zwraca uwagę na wyjące auto na parkingu - taki obciach.... a immobilizer dalej będzie działał, czyli zabezpieczenie przed kradzieżą będzie, kierunki będą mrugały przy otwieraniu i zamykaniu a syrena alarmowa w tych czasach ??? trochę wiocha.... Mi kiedyś nawet przy mocnym wietrze wyła (bo mam jeszcze czujnik ruchu samochodu), ale tą zabawkę wyłączyłem i syrenę również. Ciekaw jestem innych opini użytkowników.
co do tego działającego immobilizera to nie byłbym taki pewny. Kiedyś siadł mi akumulator, więc wyłączyłem syrenę, bo cały czas wyła. Potem jak chciałem odpalić samochód z kabli to się nie dało. Okazało się, że musiałem włączyć z powrotem syrenę kluczykiem bo jednocześnie blokuje to immobilizer
nie wydaje mi się by dźwięk z syreny miał jakikolwiek wpływ na pracę immobilazera. Przekręcając kluczyk nie wyłączasz przecież modułu alarmowego ani immobilazera, tylko sam śpiew syrenki. Alarm włamanie wykrywa, odcina paliwo itp, puszcza prąd na syrenkę, a ta nie wyje.... bo jest wyłącznona nic więcej, oczywiście kierunki mrugają.
TWóJ ALARM TO Prestige APS 250 Ambasador na 100% ;)
http://www.audiovox.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=1637768&langId=-1
btw gdzie w lodzkim jest jakis serwis alarmow presitge? musze jakos dozbroic tylne drzwi, bo po wlaczeniu alarmu kiedy ktos "nieautoryzowanie" otwiera drzwi przednie alarm sie wlacza, na tylnie to nie dziala :( i tak mi obrobili fure ...
Myślę, że nie musisz szukać serwisu konkretnie alarmów Prestige. W każdym lepszym serwisie z alarmami powinni ci to zrobić