Zobacz pełną wersję : po zmianie na 4-2-1 dziwny odglos
wczoraj zmienilem kolektor na 4-2-1 w b18c4 i po dodaniu gazu slysze taki dziwny dzwiek takie jakby '' cyk cyk cyk '' co to moze byc ??:confused:
w kazdym zakresie obrotów to słychac?
junior20066
30-04-11, 10:36
Moze słychac jak ci sie wypala bandaz :) Wstawisz ta harmonijke od drgan i bedzie dobrze :) kolektor masz teraz na sztywno to troche nie dobrze bo nie ma pracy moze ci peknac ...
slychac to od 1k do 3k rpm dodam ze zmienialem rowniez ssaka na bloxa ..
po prostu jest ciepły i tak pracuje materiał z którego jest wykonany, tak mi sie wydaje
ten dzwiek mozna porownac do dzwieku wtryskiwaczy jak sie do nich ucho przlozy slychac takie 'cykanie' tyle ze w czasie jazdy te cykanie jest strasznie glosne i irytuje mnie to :)
dzwiek z kolektora dobiega?
nie wiem dokladnie skad bo nie sposob tego okreslic w czasie jazdy :/ porownalem tylko ten dzwiek do dzwieku wtryskiwaczy.. moze to cos z IAB zwiazek ma?? bo mam seryjna mape , nic nie strojone ?
To pewnie wtryski.
Mam to samo u siebie, nastąpiło to po zmianie ssaka z seryjnego na ten z Z6.
jezeli to wtryski to mogę z tym jezdzic narazie? hmm a jezeli zmieniac to na jakie takie same czy moze z h22?
Na jakie to nie wiem, bo osobiście z tym jeżdzę już parę miesięcy.
Nic się nie dzieje, jest to irytujące jedynie, wcześniej myślałem że to zawory, ale się okazało że jednak nie.
w filmiku analoga slysze dokladnie taki sam dzwiek ktory mnie irytuje .. luknijcie jak wpina drugi bieg i jedzie powoli... :/ jak to zniwelowac?
miedzy 13 a 16s na filmiku :)
Spróbujcie odkrecić filtr paliwa od grodzi i czy dzwiek "cykania" ustanie ?
charakterystyczne "cykanie" moze byc spowodowane kolektorem 4-2-1 - u kumpla w d16z6 po zmianie kolektora wydechowego na ebayowy na wolnych obrotach słychac takie "cykanie" wiec przyczyny bym szukal tam ,ale w niczym to nie przeszkadza:p
przyczyna niby okazal sie przedmuch w dwoch miejscach koelga juz to ogarnał niby potem zdam relacje :)
,ale w niczym to nie przeszkadza
ale mnie to wk*** i kojarzy mi sie z jakas omega 2.0 w gazie :D
Daj linka do tego filmiku analoga.
skolopendra
07-05-11, 14:59
u mnie po zmianie na 4.2.1
silnik zaczął szczekać :cool:
Mój z kolei miauczy. 4-2-1 zmienia dźwięki i to zauważalnie, raczej nie jest to nic złego :)