Zobacz pełną wersję : B18c vs b18c6
junior20066
30-04-11, 04:58
Prosze was o opinie tych dwóch silników czym sie roznia ktory lepszy itp
i z ktorego wiecej da sie wycisnac w N/A
z gory dziekuje za odpowiedzi
który lepszy to chyba wiadomo :D
ostatnio myślałem o b18c i troche szukałem . Wnioski są mnie więcej takie. Z angili można przytargać całą nie waloną integre type -r za ok 10 k. Z tego masz fotele (warte ok 2k ) + tylną kanapę np . do eg5 ładnie pasuje i zawiecha razem z hamulcami jak ktoś potrzebuje
Deska niestety nie do zadaptowania może zegary najwyżej . Kupno Samego swap'a jest prawie 2x droższy więc wydaje sie to zupełnie bez sensu jedynie z całym samochodem i wykorzystaniem gratów ma to jakis sens przynajmniej dla mnie
na flimach widać że różnica w osiągach jest minimalna
Na ebau większośc gratów jest dedykowana do c5 czyli nasze c6 i albo do c4 ,c1
do jdm b18c słabo z czesciami typu intake itd.. może podpasują ale ciezko powiedzic jak to bedzie działało
z ta deska, to jest do zaadoptowania, ale napewno nie z angola :)
info ci zadnego nie podam bo sam nie wiem czym sie roznia te silniki. za to ja np bym chcial wiedziec czym sie roznily rozne wersje b18c od siebie :)
Juniorowi chodzi o ten 200konny b18c :) ten 200konny to nie jest nazywany B18C-R ?
junior20066
01-05-11, 17:00
a znacie kogos kto mi sciagnie całego type-ra z angola za 10 tys ? i czemu twierdzicie ze c6 bedzie lepszy od b18c skoro b18c ma 200hp na dzien dobry a b18c6 190 ... Czesci typu kolektory,ssaki itp nie beda takie same jak ida do kazdej B seri ?
junior20066
02-05-11, 06:26
czy moze ktos jeszcze rozwinac ten temat :D szczegolnie posiadacze w/w silników :)
Jeżeli chcesz wycisnąć maks w NA z b serii to nie ważne od jakiego silnika zaczniesz bo i tak wszystko wymienisz :) . Na plus dla c6 ze względu na skrzynie i graty które możesz sprzedać po włożeniu aftermarketu :) 10 k za nie rozbitą integrę w pl jest nie realne. Reaktor chyba nie zdajesz sobie sprawy z kosztów przyprowadzenia anglika.
junior masz pw
jak cos to mam itr'a wiec pisac na PW
crxd16 zapodaj pw z cena walkow,talrzykow, sprezynek ;D
junior20066
29-05-11, 12:50
Odswiezam kotlecika
a co myslicie o takim zestawie http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?110885-B18C4-Buddy-Club-200HP-i-inne.. bedzie dawał rade ? czy lepiej dołozyc i kupic b18c ktore ma w seri 200hp ?
skolopendra
02-06-11, 15:03
bedzie dawał rade ?
będzie
Tu masz specyfikacje silników B.
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_B_engine
Masz tam też porównanie B18C zwany B18C R chyba. Luknij na wpis o tytule:
Highlights of B18C Spec R compared to standard B18C1 GSR and B18C4 VTi
Ps. ktoś pisał o dużych kosztach przyprowadzenia auta z UK. Koszta są śmiesznie małe: 1650zł - tyle zapłacił kolega za transport WRX'a. Samo auto też w niedużych pieniądzach.
Też rozważam dawce z UK.