Zobacz pełną wersję : Zacinająca się stacyjka
Od pewnego czasu w moim EG3 zacina się stacyjka mianowice po włożeniu kluczyka jest problem z przekręceniem go w położenie rozruchu trzeba kilka razy próbować przekręcać i wciskać go. W czym może tkwić problem??? Czy jedyny ratunek to zmniana stacyjki???
skolopendra
29-04-11, 22:06
można oddać do naprawy
a jesteś pewny ż to stacyjka a nie kluczyk? próbowałeś drugim?
u mnie było to samo ale kluczyk miał juz wytarte ząbki , drzwi otwierał bez problemu ale stacyjka co zrozumiałe jest dużo bardziej czuła
a rusz troche kierownicą podczas przekrecania kluczyka :)
dzisiaj kompletnie padła wryy po rozebraniu i przesmarowaniu jest ok ciekawe na jak długo bo nie mam ochoty znowy hanki odpalać na krótko hehe
ja też tak mialem w civicu - psik WD40 i po problemie. chodziła jak złoto.
pozdr
odswieze temat zeby nie zakładać kolejnego ;D tez mi sie zacina po włozeniu cieżko ją przekrecić przedtem zdarzało sie to rzadko a teraz prawie za każdym razem kluczyk jest juz troche wytarty a nie mam drugiego tylko czerwony ale on po włozeniu rozprogramuje immobilizer czy da sie dorobic kluczyk?? w servsie pewnie by zrobili ale to bedzie napewno duży koszt, psikałem wd40 i nic nie dało ;/
mat2432 trzeba dorobić kluczyk.Wytarty nie uruchamia w pełni zapadek przez co Ci się zacina,aż któregoś pechowego dnia nie przekręcisz go w stacyjce.Są firmy które bardzo dobrze odtwarzają klucze i zapomnisz o problemie.
na te firmy trzeba uważac mi jakis artysta robił włożyłem kluczyk ale wyciągnać już nie dało rady ;/
Ja dorabiałem kluczyk jakiś miesiąc temu, ogólnie za dorobienie z immo wołają sobie ok 150 zł ale mi udało się znaleźć tak zwanego pana Henia który zrobił to za 100zł i kluczyk praktycznie nie różni się od oryginału i wszystko działa poprawnie.
na te firmy trzeba uważac
Oczywiście,trzeba uwarzać,ale ja dorabiam kilkanascie lat ,do różnych modeli i nigdy nie było popeliny.Trzeba poprostu dobrac sobie dobrą firmę.