Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy toś ma CB w hani 5D ?

ralfox
01-03-07, 10:07
Witam, rozważam kupno radyjka CB do Hani, troszkę, jeżdzę, więc mogło by się nieraz przydać. W z wiązku z tym mam prośbę do forumowiczów posiadających taki sprzęcik, jeśli macie to wrzućcie jakieś fotki, jak jest zamontowane itp.

rembik
01-03-07, 10:54
Ja jeżdżę w trasy z CB, ale nie montowałem na stałe, bo jakoś nie znalazłem odpowiedzniego miejsca. Radyjko wożę pomiędzy przednimi fotelami wciśnięte między oparcia, robi za podłokietnik.

pozdrawiam

tomborek
01-03-07, 11:06
A ja swoje klade we wnece przed lewarkiem... podpinam go do gniazda zapaliniczki

@rembik lachudro, kiedy w koncu ustawimy sie na browara?

ropa2
06-03-07, 21:51
A ja mam zamontowane w miejscu po lewej stronie kierownicy po wyciagnieciu poleczki nad bezpiecznikami....pieknie weszlo Midland 1001....bat na klapie bagaznika....... ;)

vikal
06-03-07, 21:59
A warto wogóle mieć CB
ja przejeżdzam na trasach ok. 50% przebiegu autka
roczny przebieg ok. 15 - 18 tyś km

nigdy jeszcze nie miałem CB :(

Simonides
06-03-07, 22:08
A warto wogóle mieć CB

powiedzialbym pytanie retoryczne ;)

krotki bilans
rocznie 25-30k
CB od 1,5 roku
bilans 0pkt oraz 0zl

rembik
07-03-07, 09:49
Nie chcę robić OT, ale muszę wypowiedzieć się na w/w temat.
Otóż nie wyobrażam sobie jechać w trasę bez CB.
Pierwsza sprawa - jasna i wiadoma - misiaki, druga sprawa - wiem wcześniej o dziwnych zjawiskach na drodze np. lepper w rowie i o zatorach w związku z tym - mogę zareagować i objechać, mogę zapytać o drogę, dowiedzieć się jak dojechać i tak dalej i tak dalej.

Ja mam Onwę MK 2 i Midlanda ML-145. magnes 12 cm - wystarcza - jechałem z nią ok 190 km/h na obwodnicy Białobrzegów i nie przesuneła się.

pozdrawiam i szerokości dla mobili.

deemek
07-03-07, 10:50
Ja miałem Alana 18 a schowany był w schowku zawsze jezdziłem sam a jak już miałem jakiegoś pasażera to zamykałem schowek a grucha zostawała na zewnątrz. Antena President OREGON na magnesie 160km/h wytrzymywała.

czili_wwl
08-03-07, 00:49
Radyjko mam przymocowane do fotela kierowcy tuż przy samych drzwiach, wiec nawet jest niewidoczne, antenka midland ML-145 na koncu dachu i wszystko to jakoś ładnie wygląda. W każdym bądź razie CB bardzo się przydaje... więc wsiadając do innego wozu czegoś mi brak... ;)

hunter71
08-03-07, 09:26
Ja mam przykręconego Unidena 510 po prawej stronie konsoli środkowej. Mi tam jakoś nie przeszkadza, ale niektórzy mówią, że trochę kuje w oczy. Antenkę mam wkręconą zamiast spryskiwacza tylnej szyby. Zastanawiam się nad przełożeniem radyjka do podłokietnika, ale do mojego radia trzeba by go trochę zmodyfikować bo jest za mało miejsca.

Również nie wyobrażam sobie jazdy bez radyjka czy to na trasie jak i w miejskich korkach.

vikal
08-03-07, 09:42
Często korzystacie z CB??????
Korzystacie także w czasie jazdy w mieście????

Który model i jaka antena jest bardzo dobra??????
Bo chce autkowi sprezentować ten "dodatek"

ralfox
08-03-07, 10:55
Z tego co wiem, to wszyscy chwalą "presidenta" lub "alana" + antenka na magnesie, dodatek fajny, tylko warto pomyśleć o porządnym i estetycznym zamontowaniu :-) w końcu to Hania !

hunter71
08-03-07, 15:12
Poszukaj Unidena 520 XL bo to to samo co President Harry II a ponad połowę tańszy ! A antena... to zależy jaką chcesz. Najlepiej byłoby na stałe zamontować lub do klapy za pomocą tzw. dzwonka. Polecam Alana 9+ bo jest niedrogi i bardzo dobry.

Pivco
10-03-07, 08:15
I kolega ma rację ,nie warto stawiań anteny na magnes ,bo powstaje za dużo szkód.Najlepiej jest na stałe np. ja tak mam w mb2 i brat w ma8 i w zupełności wystarcza 80 leem bo poco komu zasięg radia maryja a co do radyjkas to mam na stałe w środkowej konsoli z możliwością opuszczania(chętnie wrzuciłbym fotki ale nie umiem<jak ktoś by się zaoferował to wyślę do wstawienia)
Radyjko TTI 880 alu + dodatkowa głośnik i tuba

Pozdrawiam

skaty
10-03-07, 20:17
Ja zalozylem unidena 520xl z antenka magnesowa midland ml 145 na dachu i jest super! Wolalem magnes bo niestety radio zabieram na noc do domu a antenka londuje w bagazniku (szkoda ze mamy taki dziki kraj). Radio idealnie pasuje miedzy ta obudowe tunelu srodkowegi kolo recznego a fotel pasazera. Po tygodniu uzytkowania i +/- 1000 Km nie wyorazam sobie jazdy bez tego malenstwa :)

pozdrowki!

p.s. Przy zakupie proponuje zdecydowac sie jednak na dluzsza antene dzieki ktorej bedzie Cie lepiej slychac szczegolnie jesli jezdzisz troche mniej uczeszczanymi trasami lub chcesz aktywnie kozysztac z radia pomagajac rowniez innym...

Pivco
20-03-07, 07:48
tu macie linke do mojej fotki-dużo nie widać ale zawsze coś

http://tuningforum.pl/album_pic.php?pic_id=346