Zobacz pełną wersję : przegląd 100 tyś
Witam!
W mojej hondzie civic coupe z 2006 r. silnik 1,8 sprowadzonej z USA, wybiło mi na liczniku 100 tyś. Regularnie zmieniam olej, filtry (bez filtra paliwa) i klocki.
Chcę wymienić świece, płyn hamulcowy i chłodniczy.
Proszę o poradę jakich sprawdzeń, regulacji i wymian jeszcze dokonać oraz jakiego płynu hamulcowego i chłodniczego użyć.
Przy tym przebiegu reguluje się jeszcze luzy zaworowe.
Luzy zaworowe reguluje się co 40 tys.km., a więc przy 120 tys.km:D...ale jeśli nie wiadomo, czy były wcześniej regulowane, to warto. Poza tym to warto to co wspomniał autor tematu.
Luzy zaworowe reguluje się co 40 tys.km., a więc przy 120 tys.km:D....
A z czego wynika tak częsta regulacja? Zgodnie z ksiązką serwisową wykonuje się to co 100 tys. km.
Akurat od 30.04.2011 jestem cały czas na "majówce" nieswoim autem, ale jak tylko wrócę, sprawdzę. W poprzedniej Hanii miałem regulację co 40 tys.km i w tej jestem prawie pewien, że jest tak samo, ale sprawdzę aż sam z ciekawości.
A co do płynu hamulcowego i chłodniczego (podobno jest koncentrat) są jakieś specjalnie zalecane. Czy użyć według własnego uznania.
wszystko powinno być w instrukcji od auta
W instrukcji zalecają hondowskie a czy ktoś stosował inne.
Paluch_tcw
15-05-11, 00:31
Wlej DOT4 i będzie dobrze, nie przesadzajmy co to jakieś auto z kosmosu ? Każdy producent zaleca wlewanie swoich płynów bo na tym zarabia, a to że nie różnią się niczym od innych firm lub są nawet gorsze to schodzi na drugi plan