Zobacz pełną wersję : klima
tak jak w temacie czy klima od ek3 (d15z6) spasuje do B serii chodzi pod względem wiązek elektrycznych. Z góry dzięki za odpowiedz ;)
Pasuje wszystko poza lapa z kompresorem, wiazki, skraplacz, parownik, wszystkie przewody sa takie same.
Oczywiscie jesli mowimy o swapie tej klimy do 6gen EJ/EK z B.
Pasuje wszystko poza lapa z kompresorem, wiazki, skraplacz, parownik, wszystkie przewody sa takie same.
Oczywiscie jesli mowimy o swapie tej klimy do 6gen EJ/EK z B.
a jak się ma sprawa do 5g nie podejdzie wogóle ?
od ek nie od Mb raczej tak chłodnica wiatrak i ułożenie przewodów jest take samo
od ek nie od Mb raczej tak chłodnica wiatrak i ułożenie przewodów jest take samo
dobra dzięki ;)
To i ja zapytam tutaj żeby nie tworzyć nowego wątku. Chodzi mi o klimę w d13, czy faktycznie zamuli silnik i wzrośnie spalanie mam d13b7 więc niby lepiej niż d13b2? Fajnie by było mieć na wakacje klimatyzacje tylko chciałbym wiedzieć jakim kosztem? Może wiece kto ma w d13 zamontowaną?
ooo hopie w d13 to może być masakra
u siebie jak zapodaje klime to tak jak by ktoś mi dorzucił z 200kg żelastwa
a mam d16z6
o kurde, aż tak źle? ale w VI genie w d14 montowali, ciekawe też tak muli.
Oczywiście, że muli.
W każdej wolnossącej benzynie o małych pojemnościach, gdzie jest stosunkowo mało momentu muli i nie ma tu znaczenia jaka to marka samochodu :)
a jak jest ze spalaniem, przypuśćmy że teraz na trasie pali mi 6l/100 to po załączeniu klimy mniej więcej ile może schlać?
to zalezy gdzie czy w miescie czy na trasie
i zalezy jaki z Ciebie eskimos ?:D
i czy wytrzymasz przy 30 C bezpośredni nawiew powietrza o temp 6 C
niektórzy słabo to znoszą i musza sobie całe autko schłodzić
chodzi mi o trasę bo w mieście wolniej się jeździ to można szybę sobie otworzyć, a na trasie przy ok 120km/h już lipa z otwieraniem szyb. To nie ma regulacji temp chłodnego powietrza tylko 6 st C się ustawia?
Przy sprawnie dzialajacej klimatyzacji w najzimniejszym ustawieniu suwaka przy 6-8'C powinno wyłączyć kompresor i ponownie załączyć jak temperatura z nawiewu wzrasta do ok 10'C. Po to jest termometr w parowniku, który sprawuje nad tym kontrole.
Oczywiście możesz sobie zwiększyć ta temperaturę, suwakiem od regulacji.
Spalanie w miescie ja mam na klimie wieksze o jakis litr, w trasie nie wiem bo nie jeżdżę civickiem w trasy :) klimy używam praktycznie cały rok, do schładzania wnętrza jak i osuszania.
A możecie mi jeszcze powiedzieć co wchodzi w skład klimatyzacji? Bo jak bym miał szukać to co ma być w zestawie?
w Zestawie musi być Parownik, rurki tzw przewody, łapa razem z kompresorem +pasek ,chłodnica + wentylator, wiązka elektryczna, osuszacz, śruby, uchwyt mocowania chłodnicy i do tego jeszcze przekaźniki i dioda w skrzynce z bezpiecznikami..