Zobacz pełną wersję : czy fotele z tyłu powinny miec zagłowki?
Kupiłem civic"a sciągniętego z niemiec, nie zagłowków przy fotelacz z tyłu czy to jest standard? czy facet który sprowadził auto wyciągnąl je zeby szozreda?
na forum przeczytałem ze powinien by do tego auta czerwony kluczyk służący do kodowania kluczyków tych czarnych...
obawiam sie że ktoś moze mi teraz skraśc auto przy pomocy tego kluczyka
Wszyscy mają otwory pod zagłówki z tyłu, myślałem że wszyscy mają również same zagłówki, ale jak widać - NIE.
Aby rozłożyć na płasko siedzenia, aby była jedna płaszczyzna (z bagażnikiem) to należy wyjąć zagłówki. Tylko tak podejrzewam, że ktoś przewoził coś większego i je wyciągnął (np: koła, kupiłeś z letnimi gratis?) ... a zagłówki zostały w garażu.
Mów mi Sherlocku, sir Sherlocku Holmsie :d
Brak kluczyka - źle. Powinieneś dostać 2 zwykłe i właśnie 1 - CZERWONY... i najlepiej nierozpakowany.
Szkoda by było zobaczyć i Twoje ogłoszenie na pierwszej stronie klubu.
A co reszta ziomków radzi koledze?
no właśnie nie kupiłem z oponami letnimi, jak ogladałem auto zapytałem dlaczego nie ma tyczh zagłówków; odpowiedział ze taką już kupił
a co do tego czerwonego kluczyka : to można nim otworzy dzrwi?
Kupiłem civic"a sciągniętego z niemiec, nie zagłowków przy fotelacz z tyłu czy to jest standard?
Bywaly wersje bez zaglowkow z tylu (tak jak bez el. szyb z przodu, el. regulowanych lusterek, bez stopu na szybie z tylu czy bez kolpakow). Ale mialy w dziurach zaslepki. Jesli nie masz zaslepionych tych otworow, to mogly byc kiedys zaglowki z tym konkretnym aucie (ale nie musialy).
a co do tego czerwonego kluczyka : to można nim otworzy dzrwi?
Mozna nim otworzyc auto, ale nie da sie nim go uruchomic.
Ja też kupiłem bez zagłówków ale nawet nie sprawdzałem czy mam zaślepione, przy zakupie nie dostałem również czerwonego kluczyka... ale nie mam immobilaizera choć na szybie widnieje informacja że być powinien...
Ja kupiłam Hondę również bez zagłówków, ale miałam zaślepki, a czerwonym kluczykiem usiłowałam odpalić kiedyś Honde, bez skutku. Dopiero po fakcie dopwiedziałam się, że nie da się i ten magiczny kluczyk w kolorze strażackiej czerwieni nie służy do odpalania auta :)
Dzieki za odpowiedz, u mnie własnie sa zaszlepki w miejscach zagłowków więc pewnie nie było
a co do czerwonego kluczyka to mam obawy ze ktoś otworzy dzrzwi tym kluczykiem i zakoduje nim sobie ten czarny kluczyk no i sobie pojedzie
niby mam autoalarm ale dla wprawnego złodzieja to chyba zaden problem
wprawny złodziej poradzi sobie bez żadnego kluczyka czego oczywiście nie życzę...