Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pilne pytanie o przegub!!!

DjMariush
27-04-11, 20:45
Szybkie pytanie i licze na szybka odpowiedz bo na sobotę potrzebuje samochód na dlaszą trase.

Musze wymienić osłonę przegubu przy prawym kole (siedząc za kierownicą). Nonem omen przegub wymieniałem poł roku temu :/ Czy musze spuszczać olej ze skrzyni? I czy wystarczy sciagnac przegub, wyczyścic i zalozyc nową oslone? Czy jak dostalo sie tam troche piachu,to musze dac nowy przegub?

Prosze o szybką odp,bo jeszcze dzis chce to rozebrac.

skolopendra
27-04-11, 21:47
Czy musze spuszczać olej ze skrzyni?

nie

DjMariush
27-04-11, 21:59
ok, thx, zawsze to mniej do roboty i szybciej. A jak zbije przegub to musze dac nowy pierscien czy moge dać sary?

skolopendra
27-04-11, 22:10
nowy pierscien

abs?

DjMariush
27-04-11, 22:17
chodzi mi o pierscien zabezpieczajacy na przegubie zew. Bo jak wyciagalem poloske ze skrzyni to nie zmienialem go i smiga. Jesli pytasz czy mam ABS to tak, ale czy ma to cos wspolnego?

skolopendra
27-04-11, 22:19
nakrętkę?
ja zawsze daje nowe

DjMariush
27-04-11, 22:38
mam na mysli pierścień zabezpieczający przegub na połośce. Jesli wyciągnę półośkę, to zakładam ją w imadło i musze zbić przegub zew. z niej. Z tego co kojarzę jest on zabezpieczony własnie pierścieniem

skolopendra
27-04-11, 22:39
a ten
może stary zostać

Szkut
28-04-11, 10:44
Ja jak wymieniałem ostatnio osłonę to żadnej półośki ze skrzyni nie wyciągałem kolega trzymal półoś a ja zbijałem przegłub potem dobrze go umyłem w ropie i benzynie ekstrakcyjnej nowa guma nowe opaski nowe zabezpieczenie nowa nakrętka ale jak kupujesz komplet to wszystko to masz ale ogólnie to wszytko może zostać stare chyba że już jest uszkodzone wiadomo pęknięte itp.

Saiti
28-04-11, 10:53
Jak wyżej :) I mi też pękło po, hmm, 7 miesiącach od wymiany. Założyłem Pascala, zbieram na NTNa :)

DjMariush
29-04-11, 18:39
No faktycznie moglem to zrobić bez ściągania całej półośki. No trudno, będę wiedział na przyszłość. Ogólnie temat ogarnięty tylko był problem z opaska, bo po założeniu zahaczała o czujnik ABSu,ale tak to jest jak się nie ma odpowiednich szczypiec do zaciskania. Dzięki wielkie za info;) Hanka sprawna to jedzie rozdziewiczać Wiedeń;)

woPo
29-04-11, 18:49
To zamykamy.