PDA

Zobacz pełną wersję : Problem chyba z chłodnicą

sqchy
27-04-11, 11:14
Witam,
Pojawił mi się w Hani problem. Mianowicie:
Jak wczoraj jechałem (było dość ciepło) to na trasie wszystko OK, ale jak tylko się zatrzymałem na światłach to wskazówka powędrował momentalnie w górę (tak gdzieś do 80% skali. Tak było cały czas. Postawiłem samochód na parkingu na noc, a rano jak przyszedłem to miałem kałuże płynu pod zbiorniczkiem wyrównawczym i chłodnicą a w niej praktycznie zero płynu. W zbiorniczku płyn normalnie do kreski max. Co może się dziać?

mickee
27-04-11, 13:49
To może zobacz skąd leci Ci ten płyn. Skoro miałeś kałużę to raczej będzie widać którędy go wywaliło.

sqchy
27-04-11, 14:17
No właśnie nie bardzo!
Wygląda to tak jak by się zagotował płyn i gdzieś z pod nakrętki od zbiorniczka wyrównawczego leciało? Sam do końca nie wiem!

mickee
28-04-11, 13:11
Może faktycznie zagotowałeś płyn. Termostat kiedy zmieniałeś ? Może zakończył żywot. Wymień go dolej płynu, odpowietrz układ i obserwuj.

sqchy
28-04-11, 18:45
Właśnie się dowiedziałem, że takie objawy są jak sie wy***** uszczelka pod głowicą! :confused:
Niestety chyba czeka mnie wymiana. :( Orientuje się może ktoś ile może kosztować uszczelka oraz ile może kosztować wymiana?

Pcmaniaki
28-04-11, 23:14
Ja za uszczelke zaplacilem 400zł OEM jakąś metalową podobno lepsza od tych orginalow ktore czesto padaly. za robocizne jakies 500-600zł ale ja jeszcze robilem regulacje zaworow rozrzad i planowanie glowicy. razem dalem jakies niecale 1500zł. Zalezy gdzie bedziesz robil ja tak wazny remont wolalem poddac profesjonalnej firmie BOSCH SERVICE dlatego koszta takie duze, ale problem znikl i jestem teraz zadowolony :) a nie wiem jak u ciebie ale u mnie jeszcze doszla uszczelka pod dolot i kolektor. Pozdrawiam i zycze Ci oby to nie było to ;p