Zobacz pełną wersję : Jaki wydech?
Czesc.
Mam honde civic aerodeck 1.8 vti.
Chcialem teraz przerobic troche wydech zeby byl troche glosniejszy ale nie za glosno
a zeby nie pogorszyc osiagow.
Po kupnie samochod nie jezdzil jak powinien wyciolem kata bo byl zapchany i wspawalem rure i duzo sie poprawilo jest tylko tlumik koncowy ale seryjny i jest cicho.
Myslalem nad wlozeniem strumiennicy naddzwiekowej zamiast kata i jakis tlumik koncowy moze supersprint.
Co o tym sadzicie czy moze macie jakies ciekawe wydechy do aerodecka vti?
jest do tego specjalny temat http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10682-Kolektor-wydechowy-tlumik-wydech-katalizator....
skolopendra
27-04-11, 22:35
macie jakies ciekawe wydechy do aerodecka vti?
od stara po przeróbkach podejdzie
a to ciekawe.
a mam puscic tylem czy na bok
skolopendra
28-04-11, 11:05
czy na bok
dobrze kombinujesz
reszta w temacie
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10682-Kolektor-wydechowy-tlumik-wydech-katalizator....
Witam,
Mam pytanko a nie chcę zakładać nowego temau więc kontynuuję tutaj :)
Czy w silniku D14 da rade uzyskac dźwięk taki jak tutaj w około 10 sekundzie i dalej na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=qYt5G8tzBZQ
Może trochę mnei poniosło ale czy bez VTEC-a da radę czy trzeba zmienic silnik ? :) hehe
Odcięcie zapłonu zwykłe. Ktoś Ci przerobił na gaźnik? :)
Odcięcie zapłonu zwykłe. Ktoś Ci przerobił na gaźnik?
Saiti chodzi o dźwięk wydechu a nie o strzelanie :)
Przelot.
Czyli musze chyba zakupić wydzior końcowy od Ciebie bo mam pusto od głowicy do końcowego :) bo na końcu musiałem założyć serie bo cały wydech odpadł i na szybko trzeba było poskładać. Na początku 4-2-1 + seria do końca :( ale jeśli masz rację to zbieram na wydzior końcowy :) bo oczywiście metaliczny dźwięku u mnie ;) w okolicy 2700-300 tys/obr.
Koncowy nie weliminuje rezonansu.
Koncowy nie weliminuje rezonansu.
ale chyba już nie będzie go tak słychać jak będzie jape darł :)
Srodkowy powiekszony np mtech, proex wyeliminuje ten dzwiek a nie koncowy.
ale chyba już nie będzie go tak słychać jak będzie jape darł
To zdejmij końcowy :) Po tygodniu już nawet śpiewania w kościele nie będziesz słyszał, a co dopiero rezonansu heh ;)
hmm zakładana była seria bo cały wydech się rozsypał ,a szkoda teraz ciąć tego nowego :(
To sprzedaj serie i zrob tak jak powinno. Ogolnie polsrodki wychodza drogo skoro chcesz przelot to trzeba bylo zacisnac pasa a nie robic wydech x razy.
Czy ja źle rozumiem ? Jak mam pusto od głowicy do końcowego ( i jak go wywale) to nie będzie przelotu ? Albo Ty źle mówisz albo ja nie wiem co mam w aucie :)
Wywalając teraz końcowy i zakładając jakiś przelot to będzie pusto od początku do końca, chyba tak ? ;)
Tak masz racje. Moj blad bo nie spracyzowalem swojej wypowiedzi. Wywalajac koncowy komorowy i wspawujac koncowy przelotowy zrobisz przelot ale to bedzie dalej brzeczacy przelot.
No w morde :) ku...... :(