Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic 1.5 VTEC E

Malik
27-02-07, 19:06
kupiłem Honde CIVIC sciągniętą z niemiec , ksiązka serwisowa prowadzona do końca, przebieg 171 tys, rok 1996

będe wdzięczny za wszelkie informacja dot: wym oleju, rozrządu itp..
wg książki serwisowej rozrząd był wym po 9tys km.
wg etykiety dolczepionej pod maska, silnik był zalany olejem ESSOLUBE XT5 301 15W-40 ( mniemam ze był to olej mineralny)
będe wdzięczny za wszelkie rady lub materiały serwisowe

mutaba
27-02-07, 19:50
kupiłem Honde CIVIC sciągniętą z niemiec , ksiązka serwisowa prowadzona do końca, przebieg 171 tys, rok 1996

wg etykiety dolczepionej pod maska, silnik był zalany olejem ESSOLUBE XT5 301 15W-40 ( mniemam ze był to olej mineralny)

ja kupiłem civica w ub. roku dokładnie 26 czerwca zaraz po zakupie wymieniłem rozrząd stan licznika wskazywał 184 tys km. przy wymianie okazało się że pasek byl wymienany bo był w b.dobrym stanie ... razem z rozrządem wymienilem wszystkie paski klinowe /klima, wspomaganie, alternator/ no i olej wymieniłwm na taki jaki byl poprzednio Mobil1 5/50+ filtr oleju, a potem wymieniłem filtr kabinowy, powietrza itd ...

... tak apropos w sandomierzu mozna podobno sprawdzić klimę ? w którym miejscu - slyszałem że koło PKP wiesz może dokładnie gdzie ?

Gruszka
27-02-07, 20:14

Jakich dokladnie informacji potrzebujesz?

Polecam poczytanie manuala:
http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/index.html

Pzdr.

Malik
27-02-07, 20:31

ja kupiłem civica w ub. roku dokładnie 26 czerwca zaraz po zakupie wymieniłem rozrząd stan licznika wskazywał 184 tys km. przy wymianie okazało się że pasek byl wymienany bo był w b.dobrym stanie ... razem z rozrządem wymienilem wszystkie paski klinowe /klima, wspomaganie, alternator/ no i olej wymieniłwm na taki jaki byl poprzednio Mobil1 5/50+ filtr oleju, a potem wymieniłem filtr kabinowy, powietrza itd ...

... tak apropos w sandomierzu mozna podobno sprawdzić klimę ? w którym miejscu - slyszałem że koło PKP wiesz może dokładnie gdzie ?

w sandomierzu mieszkam od kilku miesiecy, ale koło pkp przejeżdzam codziennie . moge sie rozejzec, jak sie czegoś dowiem to odpisze

[ Dodano: Wto 27 Lut, 2007 ]
interesuje mnie jaki filtr oleju kupic i ile oleju i jaki zalac, kiedy wymienic rozrząd, czy regulowa zawory i jak to sie robi,

szukam czegoś w jez polskim, ale dzieki za stronke,

wieshaq
27-02-07, 21:28
1.5 VATEC E

zmien auto w profilu bo to na forum hondy troche razi

ps2039
28-02-07, 09:13
interesuje mnie jaki filtr oleju kupic i ile oleju i jaki zalac, kiedy wymienic rozrząd, czy regulowa zawory i jak to sie robi,
szukam czegoś w jez polskim

forum CKP to skarbnica wiedzy, wystarczy poszukać. Było o filtrach, oleju, zaworach i o wielu innych. Manuale, EPC Hondy, 'sam naprawiam HC' ... wszystko jest dostępne. odrobina wysiłku, poczytania.

pozdrawiam