Zobacz pełną wersję : X bar
Potrzebuję konkretnych wymiarów takiej rozpórki łącznie z c-pillarem do Vgena w hatchback-u i z czego najlepiej ją zrobić???
Wymiary masz w samochodzie, tylko z miarką musisz się dogadać. Zrobić najlepiej z baaardzo grubej stali, koniecznie wysokowęglowej. No, może z ceramiki :)
Wymiary masz w samochodzie, tylko z miarką musisz się dogadać
hehe chciałem iść na łatwiznę i mieć juz sprawdzone wymiary kogoś kto już to robił :P
nie da sie tak, przedewszystkim dlatego ze ja ci podam wymiary rur, a ty zrobisz jakies tam laczniki i powiesz mi potem za za krotkie.
ja u siebie robilem laczniki na sztuwno i rury wyszlo po okolice 1m +/- 10cm w zal ktora rura.
zrob ze stali weglowej, scianka 1-2mm powinna byc wystarczajaca. jesli sam to bedziesz robil to powinno ci zajac wlacznie z przycieciem i pospawaniem ok 2h.
Każda stal w sumie jest węglową ;) Nisko-, średnio-, wysokowęglowe - to jest podział :D zrób z kwasiaka o ściance najlepiej 2 mm, a jeśli nie to 1,5 mm ale nie mniej. Wymiarów Ci nikt nie poda, właśnie dlatego, że nie inaczej, i to samo mówi Ci zakit ;) Rób to na samochodzie bezpośrednio, unikniesz nieprzyjemności :)
Każda stal w sumie jest węglową ;)
To jest oczywiste, jakby nie było węgla to by się stal nie nazywało :D
Ps. Odezwij się do użytkownika analogue, z tego co wiem zajmował się niedawno produkcją x-barów może zajmuje się nadal. Z tego co pamiętam miał je w rozsądnej cenie.