Zobacz pełną wersję : EJ6 D16Y7 minime D16Z6 PROBLEM !!
Robiłem minime z d16y7 na d16z6 wszystko było robione na igłe. Komputer P28, glowica od z6, ssacy od w4, aparat z6, wtryski w4 listwa w4 swiecie z6. Vteca podlaczal dobry fachowiec co sie tym zajmuje. I mam problem w ch.... auto ma od 0-100 wiecej sekund niz na fabrycznym d16y7, pomozcie ;/
mechanik robil rozrzad podejrzewam ze dobrze go ustawil...
ciężko coś powiedzieć jeśli to robił ktoś a nie ty bo 100% pewności nie masz co jest zrobione dobrze a co kuleje. Ktoś pisał że y7 nie ma zwężki w kanale olejowym więc to odpada, rozrząd i zapłon na znaki i musi jechać. Sprawdź czy zapłon gra
zaplon mi ustawial elektryk.. i nie wiem co zle a co nie ;/ ? ale auto naprawde slabo cisnie, obroty ladnie chodza i rowno
a Vitkowski się załącza ?jakieś video by coś pomogło
mam video, ale nie mam youtube ani nic
http://www.eupload.pl/files/LZICBOGS/IMG_0423.MOV
Kółko od Y7 założyłeś? Bo musisz zmienić albo wsadzić regulowane, masz przesunięcie pół zęba.
kułko mam od d16z6, teraz mierzyłem prędkość od 100-160 14 sekund mam, a przed minime miałem 12.
To jak mechanik dał radę to ustawić? Załóż kółko od Y7.
Yotomeczek86
26-04-11, 10:17
Pewnie nie ustawił bo nie mógł....i oddał jako sprawny :o Tak jak wyżej kolega napisał, albo załóż regulowane albo od Y7, pasek może zostać od Y7
Dzięki Saiti, poprawiłem. Ty to w ogóle śrubek odkręcać nie umiesz ;]
napisalem ze mam kulko od d16z6
Yotomeczek chciał napisać Y7, robiliśmy ten sam zabieg u mnie i trzeba było zmienić kółko. Nawet sam Yotomeczek mi je odkręcał, bo ja nie mogłem (nie chciało mi się) :).
A samodiagnostykę w ogóle żeś robił?
Dzisiaj byłem na hamowni i mam 137 km więc jest dobrze... poprostu mam 17 felgi i są za cieżkie
skolopendra
26-04-11, 17:48
poprostu mam 17 felgi i są za cieżkie
dlatego ja śmigam na 13" :)
Przekładałeś linkę gazu? Z ciekawości pytam.
wejdz w moj profil i zobacz jak komora wyglada :P licze na koment :D
Czyli w takim wypadku musi być wałek Z6 a kółko Y7 ?? Jestem właśnie przed mini me w Y7 i myślałem że kółko musi być pod wałek dopasowane tzn wałek Z6 i kółko Z6 ?
masz przesunięcie pół zęba
One różnią się ilością zębów czy tylko ustawieniem klinu/paska względem wałka ??
mam 137 km więc jest dobrze
możesz wkleić wykres ?
zapraszam do mojego profilu.
Różnią się przesunięciem wobec klina.