PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki centralny zamek do Civic d13b2?

Fugaci
27-02-07, 12:19
Witam wszystkich.

Przed napisaniem tego tematu użyłem opcji 'szukaj', ale nic nie znalazłem...
Chciałbym się dowiedzieć jaki centralny zamek trzeba kupić, abym mógł go założyć w swoim civicu? Ponieważ takie cos: KLIKNIJ TU (http://allegro.pl/item167253881_alarm_centralny_zamek_2_drzwi_immobi lizer_gwar.html)
nie będzie pasowało tak mi powiedział sprzedający.

Prosiłbym o jakies rady, wskazówki gdzie móglbym zakupić centralny do civica.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Fugazi.

xavier84
27-02-07, 12:54
sprzedający troszke nierozgarnięty :) bo sam sobie klientów odstrasza :)

tak naprawde każdy z centralnych da się zaadaptować :) ja u siebie miałem drzwi zrobione właśnie na takich siłownikach trzeba było dać tylko listwę z blachy do zamocowania i jest super, jeśli oczywiście główka siłownika jest obracana.

Centralka przeważnie jest prosta do instalacji i możesz ją założyć w jeden dzień przy piwku, jedynym problemem będzie prowadzenie kabli (pain in da ass)

Pozdro

marcin EZG
27-02-07, 16:34
oj fakt -zeby przeciagnąć kable z karoserii do drzwi zdrowo sie nabluznisz:) ja mialem nawet mysl zeby calą furtke wyjac hehe :bicie: ..ale sie udalo

ivan667
27-02-07, 18:21
tak jak mowili poprzednicy, mam takie silowniki i dzialaja swietnie! montaz samych silownikow zrob tak zeby sie zmiescil, widzialem juz kilka wariantow w civicu, tutaj wrzucam link do foto story wygluszania drzwi, tam widac jak kolega Rem36 ma zamontowany silownik, ja mam nieco inaczej ale tak jak pisalem, sa rozne opcje. Link http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=15087

macst
27-02-07, 20:13
witam podłącze się pod temata mianowicie mam już wytłumione drzwi matami wygłuszjącymi i tu moje pytanko czy do montażu centralnego zamka wystarczy jak oderwe mate wygłuszającą przy cięgnach przy zamku czy konieczne będzie zerwanie większej ilości mat do innych otworów technologicznych? i czy do siłownika potrzebne dwu żyłowy kabel? właśnie te przeciąganie kabla do drzwi oj oj masakra.

marcin EZG
27-02-07, 21:07
tam na fotce gdzie widac zamontowany silownik-ja taki sposob odradzam ,najlepiej zeby ciegno bylo wyprostowane a nie w kształcie litery U.Dzialac -pewnie dziala ale pewnie niezle sie wygina podczas otw,zam.

[ Dodano: Wto 27 Lut, 2007 ]
ja puscilem u siebie 5 kabli bo zalozylem mastera,(dalem ciala bo moglem dwa)

ivan667
27-02-07, 21:34
tam na fotce gdzie widac zamontowany silownik-ja taki sposob odradzam ,najlepiej zeby ciegno bylo wyprostowane a nie w kształcie litery U.Dzialac -pewnie dziala ale pewnie niezle sie wygina podczas otw,zam.
tak jak mowisz, ja u siebie mam ramie od silownika rownolegle do ciegna rygla i naprezenia sa mniejsze, poprostu silownik musi uzyc mniejszej sily. a co do zrywania wytlumienia, trzeba puscic 2 kable, jak to zrobisz to twoj problem :P jesli potrafisz bez zrywania to tak zrob ale raczej sie nie da. sprobuj oderwac troche przy glosniku, tam gdzie jest otwor w drzwiach ktorym poprowadzone sa kable glosnikowe i tam przepchnij kable a potem mozesz sie pokusic o puszczenie tych kabli gora czyli nad matami az do silownika ktory mozesz przykrecic na mate. tylko najwazniejsze jest to zeby ci kable luzno nie lataly bo beda brzeczec. a tak na marginesie mogles pomyslec o centralnym przed tlumieniem, ale jak to mowia madry Polak po szkodzie. :) powodzenia

Fugaci
27-02-07, 21:37
Dzięki za wypowiedzi :) w takim razie napisze jeszcze do tego sprzedającego, czy ta główka siłownika jest obracana.

Co do kabelków to jakoś z kumplami damy rade na pewno ;-)

Teraz właśnie najważniejsza sprawa, czy ktoś mógłby mi wyszukać taki CZ na allegro, który by pasował, ew. pasował by po dołożeniu jakiejś listewki jak mówił kolega xavier84.

Pozdrawiam.
Fugazi

ivan667
27-02-07, 21:40
listewki prawie zawsze sa w zestawie ( takie aluminiowe z otworkami) a glowka prawie w kazdym jest obracana. a to ma byc centralny od razu z alarmem? i jaka cena?

Fugaci
27-02-07, 21:46
rozumiem ;) centralny zamek od razu z alarmem, chyba że akurat będzie taki co pasuje, a tylko sam centralny to też będzie... a cena to tak do 150 zł.

edit: jeśli chodzi o tą aukcje co link podawałem na początku postu to główka siłownika jest obrotowa...

marcin EZG
27-02-07, 21:53
jak ci nie zalezy na alarmie to kup zamek centralny z pilotami -bo takie tez są:)

ivan667
27-02-07, 21:57
w takim razie cos takiego moze byc jak najbardziej albo takie cos:

http://moto.allegro.pl/item167022474_stop_okazja_centralny_2_drzwi_alarm. html

ja kupilem za 129 zl i dziala bdb.

macst
27-02-07, 22:26
. a co do zrywania wytlumienia, trzeba puscic 2 kable, jak to zrobisz to twoj problem :P jesli potrafisz bez zrywania to tak zrob ale raczej sie nie da. sprobuj oderwac troche przy glosniku, tam gdzie jest otwor w drzwiach ktorym poprowadzone sa kable glosnikowe i tam przepchnij kable a potem mozesz sie pokusic o puszczenie tych kabli gora czyli nad matami az do silownika ktory mozesz przykrecic na mate. tylko najwazniejsze jest to zeby ci kable luzno nie lataly bo beda brzeczec. a tak na marginesie mogles pomyslec o centralnym przed tlumieniem, ale jak to mowia madry Polak po szkodzie. :) powodzenia

hehe spoko kabelki puszcze bez zrywania mat nie ma problemu wystarczy głośnik odkręcić i bedzie ok. spoko ja puszczałem nowe kable do głośników bez zdejmowania boczka :) tylko przez otwór od głośnika. ale głównie chodzi mi o to czy można zamontowac CZ korzystając tylko z tego dużego otworu technologicznego przy zamku i cięgnach. a jakie kable proponujecie przeciągnąć srednica itp.

ivan667
27-02-07, 22:33
mozesz go zamontowac gdzie Ci sie podoba, moze byc ten otwor, wazne zeby zmiescil sie pod boczkiem a kable najlepiej takiego przekroju jak sa przy silownikach, zrob przedluzenie.

Fugaci
28-02-07, 00:00
oke, dzieki wielkie wszystkim za rady, a szczegolnie ivan667 ;)

Pozdrawiam wszystkich.
Fugazi

barthez
09-04-07, 09:47

[ Dodano: Wto 27 Lut, 2007 ]
ja puscilem u siebie 5 kabli bo zalozylem mastera,(dalem ciala bo moglem dwa)

Witam,

Jeśli nie w taki sposób ma być zamontowany siłownik to w jaki ... napewno ma być poziomo tak aby cięgno siłownika było równolegle do cięgna zamka ...
Może ktoś to opisać na tym zdjęciu http://img211.imageshack.us/my.php?image=w18vo.jpg
Czy zmieni sie położenie siłownika?. Czy trzeba tylko inaczej poprowadzić od niego cięgno?
Może ma ktoś jakieś inne foto z "poprawnie" zamontowanym centralnym w drzwiach?

Pozdrawiam
(z góry sorka za tyle pytań ale są jeszcze świta i główka nie pracuje jeszcze prawidłowo :) )

Fugaci
09-04-07, 11:23
ja mam zamontowany siłownik i poprowadzone cięgno tak jak narysowałem czerwoną kreską na tym zdjęciu i jest idealnie :)

http://img86.imageshack.us/img86/4253/w18vosj3.th.jpg (http://img86.imageshack.us/my.php?image=w18vosj3.jpg)

Pozdrawiam
Fugaci.

barthez
09-04-07, 12:37
Dzięki wielkie o to mi chodziło :)
Po świętach zabieram się do montowania - i z tego co czytałem mogę przy tym mocno sie napocić. No ale coś za coś :)
Mam szczególnie zwrócić na coś uwagę ? I jeszcze jedno gdzie najlepiej umieścić moduł centralnego zamka (kolo bezpieczników) ??

marcin EZG
09-04-07, 21:14
o dokl taj jak narysowal:)) wazne zeby ciegno bylo prosto w miare:) sterownik moze byc jak najbardziej w okolicy bezpiecznikow byle by ci nad butami nic nie wisiało
i nie zniechecaj sie przeciaganiem kabli przez przelotke do drzwi -to sie da zrobic hehe:)

mEjdej
10-04-07, 10:43
...ja zamontowalem silowniki wewnatrz drzwi, musialem nawiercic tylko jedna dziurke, przykrecilem na sztywno i dziala pieknie. sterownik dalem pod bezpiecznikami, tak jak pisza wyzej
...pozdr

Fugaci
10-04-07, 13:56
Mam szczególnie zwrócić na coś uwagę ? I jeszcze jedno gdzie najlepiej umieścić moduł centralnego zamka (kolo bezpieczników) ??

tam koło bezpieczników po lewej stronie masz taką zabudowe, dobrze popatrz i tam umieściłem wszystkie moduły i jest pochowane ładnie i nic nie przeszkadza i nic nie widać :)

Pozdrawiam
Fugaci.

macst
10-04-07, 20:17
http://www.starmach.pl/sklep/index.php?more=372_CENTRALNY-ZAMEK-PHANTOM-4DRZWI-2-MASTERY--SPRZ-G-O---

witam a co sadzicie o takim? super tanio tak mi sie wydaje :) a jak to sie ma z tymi tylnimi drzwiami wystarczy uciac kable od tylnych silownikow i to wsio? pozdr

ps: czy moze lepiej na razie nie kupowac i lepiej dozbierac i kupic alarm od razu ze wszystkimi gratami do centralnego jak myslicie? czy ma to sie nijak do siebie i obojetnie? czy odzielnie czy razem? :speszony:

BRNK
10-04-07, 22:20
czegos tu nie czaje.
civic ma 2 drzwi.
jeszcze jakbys kupowal centralny z pilotem to rozumiem bo to lans, wychodzisz do auta dumnie sie wieziesz wyciagasz pilota jak agent 007 i celujesz do auta, ale skoro chcesz centralny bez pilota to juz dla mnie dziwne, bo i tak musisz krecic przy drzwiach wiec otworzyc swoje a pozniej wyciagnac reke i drugie otwrzyc komus

czy warto zdejmowac tapicerke i montowac to wszsytko dla takiego niby ułatwienia?

za okolo 70 zł masz najprostszy zestaw na pilota i to juz bardziej sensowe, przynajmniej wg mnie.

macst
10-04-07, 22:29
a ty chyba nie czyta ze zrozumieniem co???

ps: czy moze lepiej na razie nie kupowac i lepiej dozbierac i kupic alarm od razu ze wszystkimi gratami do centralnego jak myslicie? czy ma to sie nijak do siebie i obojetnie? czy odzielnie czy razem? :speszony:

tak napisalem. jak by co to juz mniej wiecej ograniam temat i chodzilo mi glownie o poradzene czy ten centralny bez problemowo bedzie kompatybilny z alarmem ktory ma sterowanie centralnym i podczas montazu alarmu i tak bede mial na pilota zamek.
druga sprawa to teraz po prostu zamek centralny a alarm do tego pozniej i bedzie tak samo jak wszystko na raz z tym ze beda dwie centralki od centralnego i alarmu. co w sumie po przanalizowaniu glebszym cen nie ma sensu dozbieram i kupie alarm ze wszystkimi gratami do zamkow od razu. po prostu zamiawialem kd2006 i mowie za 45zl to se na razie pykne centralke na kluczyk pozniej na pilota. trza czytac ze zrozumieniem

BRNK
10-04-07, 23:21
mysle ze zle nie przeczytalem ale ok.
jesli masz na mysli zestawy po 130 zł z allegro alarm + centralny to one tez mają 2 centralki i moga byc osobno stosowane
przyklad:
http://www.allegro.pl/item181771919_alarm_centralny_zamek_2drzwi_b_wysok a_jakosc_.html

ALARM STIG 05 + CENTRALNY ZAMEK STIG 21

OCZYWIŚCIE ZESTAW JEST "ROZŁĄCZALNY" TZN.CENTRALNY I ALARM MOGĄ DZIAŁAĆ ODDZIELNIE W DWÓCH SAMOCHODACH.

zestawy centralnego z pilotem za 99 zł to tez nie gotowy produkt tylko składanka dwóch. masz mikro-ster z pilotem i od niego wychodzą 3 kable i centralny od ktorego wychodza 3 kable, trzeba je samemu zlutowac i dopiero wtedy działa
przyklad:
http://www.allegro.pl/item183484784__mikro_ster_zestaw_centralny_4_drzwi _pilot_metal.html

ogolnie jak widzisz obie te aukcje sa z lodzi bo ostatnio zakladalem i przejrzalem wiele ofert itp. ostatecznie zakupilem to:
http://allegro.pl/item180844607_alarm_c_zamek_2drzwi_pil_chrom_metal _extra_.html