PDA

Zobacz pełną wersję : sprezyny VIII GEN

leonik
27-02-07, 10:50
jakiej firmy sprezynki byscie polecili?mam 1.8 vtec wersje sport i chce wymienic sprezynki na np weitec -30mm.czy jak zaloze h&r -40mm amortyzatory wytrzymaja?
tak ma siedziec:

http://images22.fotosik.pl/4/f40756887d7fe532.jpg (www.fotosik.pl)

4gotten
06-03-07, 20:36
jakiej firmy sprezynki byscie polecili?mam 1.8 vtec wersje sport i chce wymienic sprezynki na np weitec -30mm.czy jak zaloze h&r -40mm amortyzatory wytrzymaja?
tak ma siedziec:

Obrazek (www.fotosik.pl)
Wedlug H&R przy sprezynach -30 mm i -40 mm moga zostac fabryczne sprezyny. Sam rozwazam montaz sprezyn -30 mm H&R ale w Niemczech koszty montazu sa koszmarnie wysokie. Poczekam do dluzszego wyjazdu do Polski i byc moze wtedy to zrobie.

zakri
06-03-07, 20:46
zalezy jaki chcesz uzyskac efekt..

h&r sa dosc twardymi sprezynami.
eibachy troszke lagodniejsze.

W miare nowe auto, wiec amorki powinny byc zdrowe.

Spokojnie wsadzilabym -30, wiecej chyba nie ma co szalec, w koncu drogi mamy jakie mamy.
Zakladajam oczywiscie, ze specjalnie wyczynowo nie jezdzisz.

Bo jesli, to niestety polecalabym wymiane kpl. wraz z amorami..

no ale wiadomo, ze to kosztowna przyjemnosc.

Powodzenia w modach, swoją droga ja wlasnie bede wsadzala do siebie supersporty sprezyny i pozostaje oczekiwac az amory sypna sie, i wtedy i je trza bedzie wymienic.

szpulek
07-03-07, 08:48
w Niemczech koszty montazu sa koszmarnie wysokie
mieszkasz w niemczech, zarabaisz wiecej, drozsze sa tez uslugi.. smieszy mnie troche takie skapstwo ;) mieszkajac w HH tez dziwnie brzmial rachunek u wulkanizatora, ale zarabiajac tam spokojnie zaplacilem, a przelicznik powinien Ci sie skasowac :)
sorka za OT.

leonik
07-03-07, 13:51
sprezyny wymienia mi chlopaki z hondy.jednak zdecydowalem sie na weiteki. :aloha:

zakri
07-03-07, 14:21
jak zmienisz, daj znaka jak sie jezdzi.

Zadowolenia z jazdy ;)