Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odrygluje z pilota wlacza sie alarm/inne cyrki/ sygnał otwórz-zamknij się przestawił?

fate
23-04-11, 12:43
Witam, Nie moge sie zebrać do elektryka i może wy mi podpowiecie czy się da i jak naprawić tą usterkę, to bym podziałał samodzielnie, Otóż:

Centralny działa z kluczyka otwieranie i zamykanie (bez cyrków żadnych) oprócz jednych drzwi (czyżby siłownik?)
Pilot sprawny raczej nie zawodzi
Gdy zamykam pilotem po jakiś 30 sekundach auto samo się otwiera (te 3 rygle)
Gdy odrygluje pilotem to przy otwieraniu drzwi klamką włącza się alarm i muszę wyłączać pilotem to pozostałe drzwi (bo te od kierowcy są wtedy otwarte) zamykają się
Jak próbuje odpalić to mi odcina zapłon i jest krótki taki sygnał alarmu musze się wtedy zamknąć od środka i da się odpalić
Alarm chyba seria ale nie wiem jak to rozpoznać
Czerwona lampka alarmu jak otworze miga ciągle równo a jak zamknę to co jakiś czas 3 mrugnięcia
Nie zbadałem jak jest z tą lampką gdy zamknę kluczykiem nie wiem czy to ma jakieś znaczenie większe
:mad:
Troche mi to wygląda jakby przestawiło się włączanie z wyłączaniem bo słyszałem że auto samo się zamyka po jakimś czasie a mi się otwiera po jakiś 30 sekundach

Czytałem na forum chyba nissana że żeby nauczyć alarm tej procedury to należy odłączyć akumulator i przy otwartych drzwiach załączyć aku zamknąć i otworzyć z pilota ale nic to nie dało w sumie parę razy nie wył mi alarm przy otwarciu drzwi ale i tak odcinało zapłon i auto samo się otwierało i potem wył spowrotem. No i przy podłączaniu akumulatora włączał mi się alarm (przy drzwiach otwartych) tak powinno być?:confused:
Czy sądzicie jak ja, że przestawiło się otwieranie z zamykaniem i jak to przestawić na odwrot w Civicu? tamten sposób był z innego forum ale myślałem że jest uniwersalny...:confused:

Jestem trochę laikiem ale z chęcią bym podłubał nie mam kasy a wolałbym żeby działało, byłbym wdzieczny za podpowiedzi.:rolleyes:
POMOCY:o

fate
28-04-11, 15:53
gdzie znajduje sie centralka centralnego i czy to to samo co sterownik?

fate
10-08-11, 09:21
Ktoś poplątał kable przy podłączaniu namieszał i Pan elektryk wiedział które to mi zrobił

Marcin1792
10-08-11, 21:52
Może elektryk kable pomylił