Zobacz pełną wersję : Jaki mozna wstawic najwiekszy silnik do civica 4g
Witam kolegow mam pytanko jaki mozna wstawic silnik do civica 4g,chodzi mi juz od najmiejszego do najwiekszego,Chcem kupic civica 4g,i chcem zrobic Swapa,
Pozdrawiam
To zależy.
Najopłacalniej będzie jakieś B18 wsadzić, ew h22...
Wejdą, ale trzeba mieć dobrą szlifierkę ;)
Skydiverek
27-02-07, 10:28
a mozna jeszcze wstawic jakis bardzo duzy silnik centralnie, na miejscu tylnej kanapy. Ale trzeba miec super bardzo dobra szlifierke :)
bez wiekszych przerobek wsadzisz silniki serii D np Z5 lub A9. Seria B i inne wymagaja przerobienia lap silnika, zawieszenia przodu, skrzyni i cla masa innych *******.
Wiem , że do CRXa ED9 sprzedają w USA zestawy do zmiany łap na H22 i nie wychodzi to tak bardzo drogo , ale nie mam teraz linka do tej strony , ale co ważniejsze da się włożyć H22 :).
da się włożyć h22, 11 lat temu we wrocławiu gość miał taki w crx 2 gen i latał tym po to torze, czasem jechał prosto zamiast skręcić i raz przez to sie zawinął na drzewie
no zestaw do montazu H nie jest drogi. kosztuje raptem $750 plus wysyłka. dolicz do tego jeszcze koszt modyfikacji półosi.