Zobacz pełn± wersję : Moze by tak B18C4? SWAP
Witam!! odrazu mowie ze szukalem ale nic nie znalazlem w tym dziale nic na temat tego silnika i modelu civica do 91.
Mowcie co wiecie jakby wygladal caly swap silnika B18C4 do modelu civic`a z 1991 z silnikiem 1.6 110KM, duzo przerobek? jak lapy czy beda pasowac? czy nie jest za duzy za szeroki za wysoki? czy hamulce wytrzymaja? czy przelozyc, jak tak to z jakiego modelu najlepiej? czy poloski trza bedzie przerabiac?
Piszcie ile wiecie bo chce jak najwiecej informacji zdobyc na ten temat. wiec czekam na wasze odpowiedzi.
z Gory dziekuje wam bardzo za wszelkie rady.
:chinczykk:
ja jestem w trakcie ogarniania tematu swapu B16/18 z D serii. lapy silnika nie pasuja, nie wiem jeszcze czy one sa wieksze jak w D serii ale na pewno ich umiejscowienie troche sie zmieni. potrzebujesz skrzynie, motor, komputer, wiazke, polosie, osprzet. ewentualnie mozesz pomyslec nad obrotomierzem albo zegarami ee8, ee9. na chwile obecna to jedyne co moge powiedziec. jak ruszy praca to bede informowal na bierzaco. pozyjemy, zobaczymy :) pozwodzenia w swapie
:D nareszcie sie ktos zainteresowal :D
z tego co juz sie dowiadywalem od roznych zrodel, to jezeli ma sie B serie to jest o wiele latwiej gdyz tam juz sa 2 lapy ktore podchodza m.in. lapa od strony paska rozrzadu i tylu silnika, kolejne 2 trzeba przerobic, poloski ponoc pasuja gdyz B16 a B18 to praktycznie to samo tylko ze B18 jest o kilka cm wyzszy, czyli polosie moga pasowac, kolejne schody choc juz nie tak wielkie to w B18 jest sprzeglo hydrauliczne, predkosciomierz elektryczny,a w serdi D lub nawet B16A1 jest na linke wszystko, pompe paliwa trzeba zmienic bo ta z seri D za malo wydajna, pochodzi ale nie na dlugo... hamulce beda sie grzac wiec trzeba pomyslec przod i tyl od B seri... i najlepiej szukac B18 ze szpera :D czyli niema az tak duzo do roboty... jest troche rzezby ale niema tragedi wsumie dla chcacego nic trudnego... narazie musze sprzedac moja EJ2 coupe i bede myslal nad takim projektem :)
moze ktos cos wie wiecej ??? jezeli tak to pisac!!!! moze mam zle zrodla informacyjne, jak cos wiecie to piszcie....
W 10kPLN zapomnij że się wyrobisz.Może już Ci się odechciało jak sume zobaczysz.
jak masz bude ED to potrzebujesz zestaw hasporta EFB2. plus troche dłubania z elektryk±.
a bez tych zestawow sie nie da zrobic???
da się zrobić, ale to się równa rzeĽbie
no i git :) a ktos moze robil takiego swapa??? moze jak kots robil to wie ile kosztuje??
aha :) no i mechanik mi powiedzial ze weciej odemnie nie wezmie jak 1500zl, obojetnie ileby nie bylo przerobek... hmm tylko nie wiem jak sprawa z hamulcami...