Zobacz pełną wersję : Bledy po swapie na b serie
Witam!
Po swapie z d15b2 na b16a wyskakuja 2 bledy:
20 - Elektroniczny czujnik obciążenia lub jego obwód
23 - Czujnik spalania stukowego
Masa podpiolem, czujnik dzisiaj sprawdze czy nie urwalem przez przypadek bo czytalem ze sa delikatne.
Co moze byc przyczyna?
z gory wielkie dzieki
20 - ELD, to ustrojstwo montowane w skrzynce bezpieczników -> olej
23 - sprawdź kable
jak masz obd1 to kup/daj do przerobienia kompa, można te błędy wyłączyć przy użyciu np Crome
obydwa bledy bym olal, chociaz jesli chodzi o czujnik spalania stukowego, to sprawdz czy jest caly, i jesli tak to jego polaczenie.
A nie masz czasem skrzynki bezpieczników? Ja dostalem do swapa i po jej zamontowaniu błedu brak.
A nie masz czasem skrzynki bezpieczników? Ja dostalem do swapa i po jej zamontowaniu błedu brak.
co dostales? skrzynke bezpiecznikow? jedyna skrzynka ktora by podeszla ktora ma ELD to skrzynki od VTEC-E, bo one maja ELD fabrycznie. skrzynki od swapow JDM sa obrocone w druga srone i sila rzeczy nie pasuja do budy.
A jednak mój swap majster sobie z tym poradził więc jak się chce to sie da. Również patyki od skrzyni zostały z d-serii a podobno nie da sie tego połączyć.
nie ma takiej opcji zeby patyki zostaly, mocowanie skrzyni do patyka stabilizatora drazka jest zupelnie inne - no chyba ze zalepil go do skrzyni poxipolem, to wtedy bym sie bal. zrob zdjecie bo nie chce mi sie w to wierzyc.
Moze byc ciezko zrobic fotki bo auto juz sprzedane. Zapewniam ze nie bylo przyklejone na poxipol. Nie tylko mocowanie do skrzyni bylo przerabiane ale rowniez same patyki bo sie juz nie mijaly jak w d-serii i sie chaczyly o siebie. Jak sie chce to duzo mozna zrobic no chyba, ze ktos podejdzie do tego, ze nie pasuje = nie da sie.