Zobacz pełną wersję : szarpanie
nie wiem czy to jest elektryka. Aczkolwiek mam problem ktory sie bardzo czesto powtarza tzn szarpanie do 3 tys obrotow potem jest ok i na zaimnym tez jest ok. moze ktos wie albo miał taki przypadek ??
Wojtec12345678
19-04-11, 14:34
Zacząłbym od resetu kompa :) potem bym szukał dalej jeśli nie pomoże
http://www.fotoporadnik.cba.pl/resetowanieecu.htm
tez mam podobny problem od 2-3 tys cos szarpie, dzieje sie tak po zmianie ssaka ...
nie wiem czy to jest elektryka. Aczkolwiek mam problem ktory sie bardzo czesto powtarza tzn szarpanie do 3 tys obrotow potem jest ok i na zaimnym tez jest ok. moze ktos wie albo miał taki przypadek ??
Sprawdz aparat zaplonowy... Przeczysc kopolke i palec... Jesli sa wytarte styk w kopolce to wymien...
Marcin1792
28-04-11, 10:52
Mi też szarpie do 2,5-3 k rpm, wymieniłem świece i sondę na NGK i dalej to samo. D15B2, dwupunktowy wtrysk a Twój? Reset ECU był robiony, kasowane błędy
szczypior88
28-04-11, 21:41
sprawdz tps - czesto nawala w b2
moja rada - przejdz na b7:) Lepsze osiągi, mniejsze spalanie.
Marcin1792
28-04-11, 22:16
tps?
b7 kosz ok 700zł :)
szczypior88
05-05-11, 14:35
Jak dobrze posuzkasz i masz łeb na karku to nawet i mniej:)
tez mam podobny problem od 2-3 tys cos szarpie, dzieje sie tak po zmianie ssaka ...
po zmianie ssaka może czujnik polożenia przepustnicy. przełóż i sprawdź
a co to tps?;p
Czujnik położenia przepustnicy
ja mam podobny problem, tylko ze raz sie pojawia a raz nie;/ wyczyscilem kopulke i nie pomoglo. Dzwiny problem bo przy ostrej jezdzie jest ok.
dokladnie kolego ja wymieniłem swiece kable przeczysciłem krokowy i przepustnice i nic :( zastanawia mnie jeszcze palec w kopułce
ja mam podobny problem, tylko ze raz sie pojawia a raz nie;/ wyczyscilem kopulke i nie pomoglo. Dzwiny problem bo przy ostrej jezdzie jest ok.
u mnie po swapie taki problem rowniez wystepuje ... przy wcisnietym od 50% do 100% pedale gazu nie ma problemu ... przy trzymaniu ponizej tej wartosci badz jazda predkoscia jednostajna sprawia iz szarpie ... przeczyscilem kopulke, swiece nowe, filtry powymieniane ... przewody raczej dobre
jutro wymienie palec i sie okaze czytałem ze w nim lezy wina :(
no i jak po wymianie? pomogło? bo mam podobny problem.
U mnie sprawa wygląda tak samo podejrzewam że cewka nawala juz albo sie przepala. Na początku zmniejszyłem przerwe na świecach i kilkaset km. w miare chodzilo ale problem wrócił. obstawiam na cewke jeżeli są wymienione kable i swiece p.s Bardzo uciążliwie jeżdzi sie w korkach ;(
Pomogla wymiana kabli i swiec na nowe:)
tomalacivic
22-05-11, 18:16
Witam!! u mnie tez szarpało przy ruszaniu ale poszukałem zobaczyłem ze jest poduszka uszkodzona od silnika od strony rozrządu u dołu wymieniłem i jak na razie jest ok.
hm po wymianie palca nic nie pomogło sprawdziłem wtryski i tez nic a cewke sprawdzałem i jest oki jakies pomysły????????
nie nei wymieniłem wiesszz jak miałbym tak wymieniac to ja wole chyba swapa zrobic na dobre D16Y8 lu Z6 a i co najwazniejsze cos mi zaczeło strzelac w srodkowym lub koncowym przy wolnym ruszaniu strzał normalnie jak z czopera hahaha
szczypior88
07-06-11, 20:13
zapłon sprawdz lampa