Zobacz pełną wersję : Przejscie z OBD1 na OBD0 rozpiska pinow co i jak ??
hejka, mam zamiar zalozyc MPFi z d16a6 do d15b2 ktore bedzie teraz doprezane tlokami z d13 i teraz pytanie o przejcie z wiazki d15 na d16 ktos to przerabial ma jakis schemat ?? wszystkie pomoce dydaktyczne mile widziane :)
w d15b2 nie ma obd1, wtyczki do kompa zostaja bo sa takie same, trzeba raptem pare kabli dolozyc, od wtryskow i do aparatu
Bardzo przydatny link:
http://www.psytronix.org/xo/modules/smartsection/item.php?itemid=11
Pzdr.
o dzieki za linka, mam nadzieje ze taka sama procedura jest w 5gen i mpfi z 4gen sie polubia z kostkami w 5gen
Jeśli robisz na wiązkach (kabinowa i silnikowa) z d15b2 to jest tak samo. Ja robiłem u siebie w ten sposób wg tego opisu i działa:) Pamiętaj jednak o czujniku ciśnienia atmosferycznego z 4gena(PA sensor) pod deską rozdzielczą bo wyskakuje błąd na kompie gdy go nie ma.
Załóż wtryski z d15b7 i wtedy nie trzeba kombinować z resistorboxem:)
Pzdr.
o to juz bede wiedzial do kogo pisac jak bede przekladke robil:-) ten czujnik gdzie ostane bo napewno go nie mam:-( i nad wtryskami tez pokminie bo narazie mam zestaw z resisotor box:-) a aparat zaplonowy masz z d16a6?