PDA

Zobacz pełną wersję : Osłona filtra powietrza stożka 5gen. 6gen.

csjabolcs
18-04-11, 19:10
Proponuje rozwiać wszelkie wątpliwości jeśli chodzi o osłonę filtra powietrza w 6gen i 5gen.
Były tematy o tym, jednak rozwiązania nie przyniosły. Jeżeli ktoś takowe posiada, niech zamieści tu fotki i napisze od kogo kupił i co musiał ewentualnie przerobić żeby pasowały.
Głównie nacisk kładę na 6gen, bo z 5gen sprawa raczej jest jasna.
Super by było gdyby ktoś zamieścił zdjęcie przerobionej osłony w 6gen od użytkownika jero11 i napisał co musiał z nią zrobić.

Saiti
18-04-11, 21:33
Ja właśnie zrobiłem sobie amatorskie CAI za 10,80 zł :) Postaram się jeszcze dziś wrzucić fotki :)

Yotomeczek86
18-04-11, 21:39
a jednak CAI ;)

Saiti
19-04-11, 12:16
Cold Air Intake nie oznacza, że filtr jest na dole :)

csjabolcs
20-04-11, 08:13
Panowie ten temat ma wnieść jakieś sensowne rozwiązanie odnośnie osłony filtra a nie dyskusje o CAI, jeżeli jednak Twoje CAI ma związek z osłoną filtra dobrze by było jakby się foty znalazły i krótki opis.
W innym wypadku proszę moderatora o usunięcie OT.

Saiti
20-04-11, 10:16
Wrzucę, wrzucę dziś zdjęcia mam nadzieję, narazie walczę z przepustnicą. Mianowicie mówię tutaj o rurze okapowej/kominowej (tej elastycznej aluminiowej), rozciąłem ją wzdłuż na głębokość około 30 cm, rozpłaszczyłem w miarę ten odcinek, a resztę rury puściłem w dół. Nie jest to może mistrzowsko szczelne, ale silnik się dusił, gdy wsadzałem rękę pod zderzak i zatykałem wlot.