Zobacz pełną wersję : Tłumik zamiast katalizatora! D15Z8.
Witam wszystkich! Mam pytanie może mi ktoś doradzi. A mianowicie: Musiałem zmienić oryginalny kolektor wydechowy (pęknięcie przy sondzie lambada) z kata (silnik D15Z8) i wstawiłem inny kolektor (z innej Hondy - seria D14 bodajże) już bez kata. Po tym "zabiegu" moja Hania zrobiła się znacznie głośniejsza. Moje pytanie brzmi czy jak wstawię tłumik w miejsce kata od Proex - a to będzie ciszej czy nie wiele to da. Nadmienię, że tłumik końcowy mam jakiś lekko sportowy (taki był jak kupiłem Hanię). Czy może lepiej wymienić końcowy na standardowy?
ja u siebie zastąpiłem stary 4-1 z D14 i kat na 4-2-1 z D16 + przelotowy tłumik AWG czy jakoś tak za jakieś 55zł na allegro i jestem zadowolony o dziwo furmacz ciszej się zachowuje a przy tym + wielki że jest żwawszy
ja u siebie zastąpiłem stary 4-1 z D14 i kat na 4-2-1 z D16 + przelotowy tłumik AWG czy jakoś tak za jakieś 55zł na allegro i jestem zadowolony o dziwo furmacz ciszej się zachowuje a przy tym + wielki że jest żwawszy
no właśnie też zastanawiam się nad wywaleniem kata swojej H w tym sezonie. Mam tylko pytanie co zrobić z drugą sondą, tą od kata. Jak ty (mam na myśli kustera) to rozwiązałeś? Nie chciałbym jeździć ze świecącym ciągle check'iem.