PDA

Zobacz pełną wersję : montaz klimatyzacji w Poznaniu a cena

CyberKid86
17-04-11, 17:20
Witam!

Posiadam civic 5gen coupe z zeswapowanym silnikiem D16Y3. Jako iz jest to wersja kolorystyczna czarna a niedlugo zbilza sie lato to auto grzeje sie niemilosiernie dlatego mysle o zakupie uzywanej klimy do tego auta. W zwiazku z tym mam kilka pytan:

1. Rozumiem ze kazdy kompletny zestaw kilmy od civica 5 gen bedzie pasowal? Bez wzgledu czy jajko czy coupe czy anglik lub amerykaniec?

2. Jestem z okolic Poznania, zna ktos moze warsztaty ktore to robia tj. zainstaluja mi taki zestaw jak kupie. Czy lepiej to moze samemu zrobic? Nie mam dwoch lewych rak i mysle ze bym dal rade ale lepiej spyta.

Dziekuje za odp i Pozdrawiam :)

Tompro
17-04-11, 17:22
Klima podejdzie tylko z 5 gen lub 5D z kierą z lewej strony i silnikiem D serii pod maską. Nie kombinuj z żadnymi anglikami, no chyba, że chcesz rurki przerabiać ;) Co do montażu to jest prosta sprawa i sam ogarniesz.

CyberKid86
17-04-11, 17:41
A dokladnie jakie czesci potrzebuje? Ktos juz to moze robil, w necie ludzie roznie pisza i jestem troche zamotany, rowniez na allegro ceny zaczynaja sie od 500 a koncza na 1500, czemu taka duza roznica?

reaktor
17-04-11, 18:22
klima w słabym stanie bedzie słabo chłodzić, wiec tu ie ma co oszczedzac bo cała inwestycj nie ma sensu
instalacja jest p/p wiec raczej sobie poradzisz , przynajmniej wkomorze silnika bo w srodku pewnie jest troche *****ia

ricop01
16-05-11, 23:21
sam zakładałem klimę i sadze ze niema w tym nic skomplikowanego wystarczy tylko trochę poczytać manuala tam jest wszystko przedstawione krok po kroku:) Polecam

spychu
16-05-11, 23:37
Montaż klimy jakoś wielce skomplikowany nie jest, kwestia tylko tego, żeby mieć absolutnie kompletną klimę, bo jak czegoś zaczyna brakować to się zaczynają cyrki.

P.S.
Trzy jednakowe tematy obok siebie. Litości :)