PDA

Zobacz pełną wersję : ECU - mapy d15b7 + vtec zamiast map d15z6

Tiger_LDZ
17-04-11, 17:06
Witam.
Zrobilem swap na d15z6 i przerobilem swoje ecu p06 pod vtec ale mam problemy z mapami;/ czy orientuje sie ktos jak to bedzie chodzic na takim setupie jak w temacie? Czy mapy od d15B7 dadza przyrost osiagow, oslabia je czy moze bez zmian w stosunku do seryjnych map od d15z6? Teraz chwilowo mam komputer seryjny p1h i oprocz tego ze silnik jest zalewany to vtec jest duzo bardziej odczowalny(wyraźne szarpniecie) w stosunku do auta w ktorym ten komputer jezdzi ma codzień nawet bardziej niz w d16z6 :) dlatego mysle o mapach D15B7 + vteca normalnego a nie eco;)

z gory dziekuje za powazne odpowiedzi

dimo
17-04-11, 17:55
ten VTEC o którym piszesz u Ciebie to przejście z 12V->16V:p żeby mieć "normalnego VTEC'a" musisz zmienic nie tylko kompa ale i głowicę:>

Starstruck
17-04-11, 17:58
Głowicy to nie, ale wałek i klawiaturę. Rzeźba jest, ale jak dobrze zrobione, to zagra to ładnie :)

Tiger_LDZ
17-04-11, 18:55
ten vtec o ktorym mowie wiem ze jest to przejscie z 12 na 16v ale dziwi mnie to ze na kompie p1h wyraznie slychac normalnego vteca... A walek + klawiatura od d16y8 wpada w przyszlym miesiacu moze i wtedy jade na kompletne strojenie :) to teraz to jest rozwiazanie dorazne :) wiec powiedzcie jak to bedzie wg was ma tym co wyzej mapisalem:) a nie co musze powymeniac bo takto to ch*j:/

dimo
17-04-11, 20:57
no skrotowo pisalem o głowicy:p myslalem ze tiger_ldz chce miec VTECa po samym kompie^^

Tiger_LDZ
17-04-11, 23:09
nie;) chce zeby mi to chodzilo normalnie... Bo moj „elektronik” mowi ze nie ma map do d15Z6 i puki nie wsadze walka to auto jezdzic dobrze nie bedzie(w tym momencie d13 by mnie objechalo) tak jak moje d15b7 bo ten silnik jest inny inne tloki ma odprezony bardziej jest a map do tego silnika nie ma i trzeba kombinowac... Dlatego pytam czy takie cos da rade...