PDA

Zobacz pełną wersję : wyciek oleju z silnika - pomocy

GrzechuLSi
24-02-07, 13:17
Mam problem bo dizisaj zorientowalem sie ze zaczyna mi honda brac olej. Wszytko zawsze bylo oki jezdzilem na jednym oleju 10tys i ubywalo mi niewiecej jak 0,4l na 10tys.

Dzisiaj mija 4 miesiace od kolejnej wymiany oleju a ja stracilem juz prawie 1litr moze nawet i wiecej na 5tys. Keidys bylem u mechanika w ASO i mowil ze mam wyciek oleju z silnika w okolicy rozrzadu. Ale powiedizal ze niejest to duzy wyciek i niejesyt grozny. Takze to jest napewno przyczyna ze bierze mi oliwke

Lecz pytam co jest przyczyna tych wyciekow w tamtym miejscu i jak je uszczelnic zeby znowu niebralo oleju gdyz silnik jest jak zyleta i nigdzie nieprzecieka. Niestac mnie na wymiane oleju co 5tys.

Help me :(

skolopendra
24-02-07, 13:55
mogłes ją zalac złej jakości olejem (może jakaś podróba) :/
nawet nie napisałes jaki przebieg ma i jaki olej lejesz

GrzechuLSi
25-02-07, 11:12
122tys. polsyntetyk castrol 10w40 ORYGINAL (w warsztacie olejowym) olej niema tu nic do rzeczy bo jezdzilem na nim wczesniej i bylo ok

skolopendra
25-02-07, 12:28
castrol 10w40 ORYGINAL (w warsztacie olejowym)
zapewniam Cię że olej może miec znaczenie
mobile-sa to oleje najczęściej podrabiane :/
masz tylko jedno wyjscie
a mianowicie wymienic olej na 15w najlepiej innej marki ;)
jesli to skutku nie odniesie to czeka robienie pierscieni i uszczelniacze
witaj w klubie :aloha:

GrzechuLSi
25-02-07, 12:36
pisalem ze powodem jest wyciek oleju z silnika w okolicy rozrzadu wiec pierscienie i uszczelniacze oraz zly olej odpadaja

skolopendra
25-02-07, 12:53
w okolicy rozrządu
a bliskie czy dalekie okoloce ;) skoro 1 litra juz niema to tam musi się nieźle lać
bliskie okoloce to uszczelniacz na wałku
`trzeba rozebrać i zobaczyć w którym miejscu cieknie,bo gdybać tak możemy dalej :bicie:

GrzechuLSi
25-02-07, 14:38
lac sie nieleje, nigdy zadnych plam oleju po sobie niezostawilem itp lecz zawsze pod rozrzadem sie poci i widac ze te okolice sa mokre pod silnikiem ale kapac niekapie :P