Zobacz pełną wersję : malowanie klamek 5d mb2
Mysle o pomoalowaniu samomochodu w kolor ale lakiernik powiedzial ze po jakims czasie farba z klamek bedzie odchodzila, prawda to czy jest slabym lakiernikiem i bredzi?
weź od rovera chromy :agent:
nie, nie chce. nie podobaja mi sie chromy + do calego bialego imo nie pasuja.
lakiernik do dupy skoro tak mowi, ja malowalem w poprzednim aucie klamki i listwy i ponad 1,5 roku nic sie niedzialo zlego :aloha:
ok to w takim razie mam juz jasnosc. jaka bedzie rozsadna cena za pomalowanie progow, listew, lusterek i klamek w kolor?
listew bymnie ruszal, za klamki i lustra sadze kolo 200-300 zl
Krzysiek ja też sie zastanawiałem nad malowaniem ale w koncu zakupiłem z rozbitka kolorowe
lakiernik powiedzial ze po jakims czasie farba z klamek bedzie odchodzila
i tu się z nim zgodzie owszem tu zależy jak dobry jest lakiernik bo jesli kiepski to po miesiacu moze zaczac odlażić
ale generalnie inny plastik jest taki poprostu czarny a inny taki do lakierowania
listew bymnie ruszal, za klamki i lustra sadze kolo 200-300 zl
dlaczego?
Oczywiscie twoj wybor ale sadze ze zbyt bialo bedzie ...
sam sie nad tym zastanawilem ale u jinjeta mi sie podobalo. zastanawiam sie tez nad dokladka z przodu i jej ew kolorem.
dokladka od VTI rozumiem ? jak najbardziej jestem za :piwo2:
generalnie dokladka jest juz przesadzona. pytanie tylko czarna czy biala. od vti ale ta "podstawowa" a nie z katalogu dodatkowego wyposazenia :>
Mysle o pomoalowaniu samomochodu w kolor ale lakiernik powiedzial ze po jakims czasie farba z klamek bedzie odchodzila, prawda to czy jest slabym lakiernikiem i bredzi?
ja mysle ze lakiernik byl megakichowaty skoro ja jako amator maluje klamki/lusterka i nie maja nawet malego odprysku przez 2-3 lata...
np. tak jak tu:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=23259
od vti ale ta "podstawowa"
czyli seria taka ktora ja mam ? oczywiscie ze w kolor ziomie :afro:
do plastiku stosuje się specjalny podkład, na niego podkład zwykły i dopiero lakier, po takiej technologii nie ma prawa nic schodzić
listw bym nie malował, widziałem wczoraj w ogłoszeniu na mobile.de vti z listwami w kolor i wybitnie mi nie lezała, wreszcie przekonałem się, żeby listw nie malować
niestety ale decyzja jest juz podjeta :> trudno najwyzej bede zalowal ale mi sie podobaja listwy w kolor.
Windykator
04-03-07, 19:56
ja mysle ze lakiernik byl megakichowaty skoro ja jako amator maluje klamki/lusterka i nie maja nawet malego odprysku przez 2-3 lata...
Ziom, przekonałeś mnie :) Sam sobie to zrobię,bo lakiernik za 4 klamy i 2 lustra chce 300zł i nie gwarantuje efektu :)
ja listwy zostawiam, jakie są i progi,ale później je poprawię na czarno :)
Ziom, przekonałeś mnie :) Sam sobie to zrobię,bo lakiernik za 4 klamy i 2 lustra chce 300zł i nie gwarantuje efektu :)
ja listwy zostawiam, jakie są i progi,ale później je poprawię na czarno :)
moje klamki i lusterka maja juz 2 lata (wtym aucie obecnym) isa do wgladu na spocie albo siatkówce ;)
Ziomie a za odpowiednia oplata ruszylbys moje klamki?
Windykator
05-03-07, 08:24
Ziomie a za odpowiednia opłatą ruszyłbyś moje klamki?
Ziom, zrobimy sobie razem u Adasia ;)
zrobimy sobie razem u Adasia ;)
no i to jest słuszna koncepcja :aloha: