Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D14Z4 dlaczego mylą z D14A8

okayplayer
24-02-07, 09:01
Witam wszystkich

Chciałbym żebyście wytłumaczyli mi jedną rzecz, a mianowicie dlaczego w hurtowniach w częsciami dość często mylą ten silnik D14Z4 z przykładowo D14A8 twierdza że sie pomyliłem że nie ma takiego silnika i nie moga dopasowac mi części bo nie mają takiego silnika w katalogu przykladem może być próba zakupu termostatu, z góry dziękuję za odpowiedzi.

tomi
24-02-07, 10:10
Ciezko odpowiedziec na to pytanie czemu myla... podjedz moze do innej hurtowni/sklepu moze beda tam mieli katalog w ktorym bedzie ten silnik

btw czym sie różni z4 od a8 bo podejzewam ze nie ma tam zadnej przepasci technologicznej i 99% czesci pasuje do siebie wzajemnie

TeeS1975
25-02-07, 23:09
często mylą ten silnik D14Z4 z przykładowo D14A8
bo D14Z4 był dopiero od 1999 roku :hinczyk:

Damiano
26-02-07, 00:26
przykladem może być próba zakupu termostatu

Powiedz, czy termostat od D14A8 pasuje w końcu do naszego silnika oraz jakiej firmy kupiłes i ile Cię kosztowała ta przyjemność ?? ;)

TeeS1975
26-02-07, 11:29
Powiedz, czy termostat od D14A8 pasuje w końcu do naszego silnika oraz jakiej firmy kupiłes i ile Cię kosztowała ta przyjemność ?? ;)

ziomki trzeba wykręcić stary i sprawdzić organoleptycznie czy są takie same ale wydaje mi się że powinny pasować zamiennie

okayplayer
26-02-07, 11:56
przykladem może być próba zakupu termostatu

termostat po wielu sprawdzianach został zakupiony u dealera (podróbka) za 75 pln myślę że przepłaciłem ze 25 pln i na opakowaniu jest napisane: SMASH w tle chyba dystrybutor TMY i nr części: H29207 wiem że powiecie że drogo ale już nie miałem zdrowia szukać po 4 termostatach które nie pasowały nie miałem zdrowia szukać dalej ale w Wawie w HIPOLU na Staniewickiej można łyknąć za 55pln i chyba będzie pasował bo z tego co słyszałem to pasuje do D14A8 :agent: