PDA

Zobacz pełną wersję : Ochrona przed kradzieżą VIII gen

kapi7
15-04-11, 22:33
Witam wszystkich. Dokonałem zakupu Civica 07' 3d type-s 1.8.

Ostatnio naczytałem się, że jednym z najczęściej kradzionych ostatnio aut w Polsce jest właśnie Honda Civic VIII generacji...

Czy macie może jakieś specjalne zabezpieczenia przed kradzieżą? Teraz złodzieje są bardzo wyspecjalizowani i urządzenia typu GPS lub bearlocki, wcale nie pomagają...

Bardzo proszę o pomoc najlepiej na PRIV.

pozdrawiam

kapi7

Maskunt
18-04-11, 20:04
Jeśli ktoś ma swój wymyślony patent, to na pewno nikomu go nie zdradzi, bo wtedy przestaje być znany małej grupie osób. Nie ma systemu nie do obejścia, montuj zabezpieczenia nietypowe, które zajmą złodziejowi jak najwięcej czasu, czyli będą zamontowane w nietypowych miejscach (czytnik odcisku stopy w bagażniku :p). Ostrożnie ze wszystkim co działa na odległość (piloty, karty zbliżeniowe ect), sygnał można przechwycić. Cytując Piotra Koniecznego z serwisu Niebezpiecznik
Jednym z popularniejszych jest modyfikacja instalacji odcięcia paliwa lub zmiana gniazda diagnostycznego i bezpieczników. Im bardziej udziwnione i mniej związane z elektroniką zabezpieczenia, tym większe szansa na to, że złodziejowi nie będzie się chciało tracić czasu na odkrywanie tajemnic samochodu.

demonobiker
21-04-11, 11:43
jak dla mnie ten temat jest dziwny założył go koleś który napisał dokłądnie jeden post i pyta o zabezpieczenia kradzieżowe, szkoda że nie chcę więcej informacji...?!