PDA

Zobacz pełną wersję : jaki założyć gaz do d15z6??

tuszok3
22-02-07, 21:27
byłem w serwisie gdzie zakładają instalacje i powiedzieli mi że najlepszym rozwiązaniem będzie automatyczny wtrysk gazu za 2700zł ponieważ nie będzie spadku mocy więc się umówiłem na jutro na założenie ale teraz mam obawy czy nie lepszy byłby sekwencyjny? może ktoś się orientuje jaka jest różnica między tymi instalacjami???

sadam
23-02-07, 15:37
automatyczny wtrysk gazu za

sekwencyjny

jak dla mnie to samo.zadzwon do warsztatu i sie zapytaj

BOMBA_PN
23-02-07, 19:07
ja ci powiem tak:

mam zalaozona gazownie i jestem zadowolony!

sekwencyjny ma to do siebie ze zawsze jak mu depniesz to wezmie troche benzyny i dlatego nie ma spadku mocy!

ja mam zwykla gazownie (nawet nie wiem jaka :)
ale jest dobrze ustawiona ale wiadomo troche kucykow polecialo... ale zawsze mozna przelaczyc na bene :)

pali przy bucie ale na serio bucie 14gazu
przy sredniej 12

paliwo nie mam pojecia jade tylko do pierwszych swiatel :)

wszystko w zimie (ostatni miesiac)

rafalb33
23-02-07, 23:49
sekwencyjny ma to do siebie ze zawsze jak mu depniesz to wezmie troche benzyny i dlatego nie ma spadku mocy!

Chyba zabardzo nie wiesz o czym piszesz.
Owszem jest taka opcja ,zeby automatycznie przelaczal na bene ale tylko wtedy gdy nie ma gazu/instlacja nie wyrababia i spada cisnienie.

Takze przy normalnie ustawionej/dobranej instalacji nie ma prawa sie przelaczac na benzyne podczas palowania.

Lazurrxe
25-02-07, 09:54
Nie gazuj jej bo zabijesz hondzie :(

pirat
25-02-07, 10:27
ja osobiscie troche kilometrow robie, miesiecznie na paliwo wydaje do 500zl. ale nigdy nie zagazuje mojego silniczka, juz trzymam sie tego ze gaz zabija silniki. Kolega mowil ze pierdziele glupoty (nissan primiera), az po 3 latach wszystko mu sie zaczelo po kolei pierdzielic z silnikiem. nie zabije mojej d16z6 :)

tuszok3
25-02-07, 11:42
ja bardzo dużo jeżdżę i myśle że nawet jeśli po 3-4 latach zacznie się coś psuć to już będzie bardziej opłacało mi się wymienić silnik niż jezdzić na bęzynie.

Danielo333
25-02-07, 12:03
Ja w swojej hani mam zwykłą instalację gazową za 2000zł i nie mam z nią problemów(instalka z kompem).To nie prawda,że gaz szkodzi dla silnika, bo miałem wczesniej hanie 1,4 i przejechalem na niej z instalacją gazową ok 200tys km i nic sie nie działo!!!Musiałem jednak sprzedać bo blacha nie wyrobiła :(

tuszok3
25-02-07, 12:16
No to już jest gazownia ;) przy spokojnej jezdzie 7,7\100km a spadek mocy prawie nieodczuwalny !!