PDA

Zobacz pełną wersję : Brak światła mijania i stpu- prawa strona.

w_rebacz
14-04-11, 16:40
Panowie. Zniknęło mi prawe światło mijania oraz prawe światło stopu. Przeleciałem bezpieczniki od A do Z pod kierą i pod maską- zdrowe. Wymieniłem prawą żarówkę przednią od mijania(mimo że stara po wyjęciu wydawała się być zdrowa)- świateł dalej nie ma. Gdzie szukać w takim razie przyczyny? Czy możliwe że światło stopu może być temu winne(np. spalona żarówka)?

J.J.
14-04-11, 16:54
U mnie jak nie było świateł mijania (obu) i prawej pozycji z tyłu i podświetlenia deski (zegarów, nawiewu...), to okazało się, że ramka od radia przetarła mi przewody idące za radiem. Tyle, że mi wywalało bezpiecznik (bo to wszystko jest na jednym), dziwne, że u Ciebie wszystkie są całe.
Przednie żarówy lepiej zmieniać parami, ale to i tak teraz nieistotne.

w_rebacz
14-04-11, 17:07
U mnie wszystko śmiga: nawiew, podświetlenie konsoli, radio, itp. Brakuje tylko tych świateł i to tylko po prawej stronie :/
Drogowe jest. Mijania i stopu nie ma.

RRa
14-04-11, 18:20
lepiej przepatrz przewody...

19Ryba10
14-04-11, 18:27
posprawdzaj przewody i czy poprawnie wsadzone są żarówki które nie świecą , ja mialem np choinke z tylu przy odwrotnym podlaczeniu żarówki.

w_rebacz
14-04-11, 18:37
Które przewody powinienem sprawdzić? Bardzo mało się znam na instalacjach sam. Podpowiedzią na pewno będzie fakt że nie świeci stop z tylu oraz przód (pozycja) czyli obydwa światła zależą od tego właśnie konkretnego przewodu...