Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tuning Civica 5 gen.

lebkowski
22-02-07, 15:39
Witam.
Zdecydowalem sie na maly tunung mojej hondy. Posiadam Civica 1.5 VTEC E z 95 r. Chcialbym ja troche odmlodzic i wniesc cos nowego w wygladzie. Napewno chcialbym zmienic kolor. Teraz jest turkus docelowym bylby pomarancz. Prosze doradzcie co jeszcze mozna zmienic aby wyglad byl mily dla oka (spoilery, kola, swiatla....moze jakis chip do zwiekszenia mocy) Moze macie jakies wyprobowane firmy tuningujace. Jestem z Wrocka, moze gdzies w okolicy jest jakis Monster Garage. Nie wiem jakie koszty z tym sie wiaza. Jesli ktos korzystal z takich firm prosze o podzielenie sie wiedza. Dzieki i pozdrawiam adminow za to, ze nie napisza mi zebym korzystal z opcji szukaj.

sadam
22-02-07, 18:20
moze jakis chip do zwiekszenia mocy
no to na pewno nie poprawi wygladu
zmien tylne lampy na red/white(takie jak ma tjesto), posadz na glebe, daj 16 felgi, jakis ladny kolor, dokladke do przedniego zderzaka, przdnie halogeny.
jesli Ci sie podobaja to na przod mozesz kupic angel-eyes(lampy soczewkowe ze swiecacymi ringami)
tyle ode mnie.pozdrawiam

[ Dodano: Czw 22 Lut, 2007 ]

docelowym bylby pomarancz.
polecam lakier z focusa st

tieesto
22-02-07, 22:07
zmien tylne lampy na red/white(takie jak ma tjesto), posadz na glebe, daj 16 felgi, jakis ladny kolor, dokladke do przedniego zderzaka, przdnie halogeny.
jesli Ci sie podobaja to na przod mozesz kupic angel-eyes(lampy soczewkowe ze swiecacymi ringami)
tyle ode mnie
znaczy sie tieesto style :agent:
ale fakt dobrze prawisz! nowy lakier, gleba, duża felga, delikatne dokładki to sposób na sukces! :afro:

koszta to:
-lakier od 2.5 do 5tyś.zł
-felgi z oponami od 1000zł do 4tyś (zależy czy nowe czy używki)
-gleba od 250zł do 2.5tyś zależy czy tylko spręzyny czy cały kpl.
-dokładki ok 500zł
-lampy ok. 1300zł
-szyby ok 450zł
i dużo innych mniejszych pierdół, wszystko zależy czy bęziesz kupował używane czy nowe i czy markowe czy w podróbie

sadam
23-02-07, 07:29
czyli podsumowujac.jesli kolegalebkowski, ma czas i zapal to zmieniaj auto wg naszego przepisu.jesli nie sprzedaj obecne auto i kup nowsze bo koszty modyfikacji ajk widac spore, a po taniosci nie oplaca sie robic bo to sa zludne oszczednosci,

sunnboy
23-02-07, 07:57
..reasumujac to wszystko pomalu mozna zrobic..nie sztuka jest kupic super zrobiona fure czy tuningowac za super kase w super firmach tylko zrobic samemu czy z pomoca kolegow..radosc tuningu polega na robieniu wielu rzeczy samemu..poza tym zawsze jest cos do zmienienia..zobacz ile patentow sie tu na forum znalazlo wlasnie dlatego ze ktos cos samemu wymotal i inni teraz korzystaja...pzdr..

ps a najlpszy Monster Garage to w we wlasnym garazu ;)

tieesto
23-02-07, 09:05
reasumujac to wszystko pomalu mozna zrobic..
dokładnie! nie wszystko naraz i do jakiegoś efektu zczasem dojdziesz! :aloha:

zobacz ile patentow sie tu na forum znalazlo wlasnie dlatego ze ktos cos samemu wymotal i inni teraz korzystaja
jeśli mówisz o tych patentach co ja mysle to niech lepiej takich nie znajduje bo tylko popsuje samochód :/

lebkowski
23-02-07, 10:21
Dzieki koledzy.
Faktycznie ceny tych modyfikacji nie sa male ale sprzedaz auta nie wchodzi w gre. Mysle, ze to wlasnie 5 gen. Hondy jest ta ktora ma cos w sobie. Nie wymienie jej na nowsza. Pytanko. Czy te ceny sa z firm sprzedajacych takie czesci czy z alegro lub ebay ? Moze posiadacie linki do sklepow , firm zajmujacych sie sprzedaza? Gdyby nie ten kolor to zostawil bym ja w orginale. Jakos ten turkus jest bez wyrazu.

Dzieki za wszystko bede probowal. O wynikach pochwale sie na forum.

sadam
23-02-07, 15:42
Pytanko. Czy te ceny sa z firm sprzedajacych takie czesci czy z alegro lub ebay ? Moze posiadacie linki do sklepow , firm zajmujacych sie sprzedaza?
ale czego??
felg, opon, lamp.
czasami czycha sie na kazje, jest sporo ludzi ktorzy sprowadzaja rozne czesci(obserwuj dzial gielda).
trzeba szukac, pytac, molestowac ;)

tieesto
24-02-07, 00:15
Hondy jest ta ktora ma cos w sobie
normalnie złota myśl! muszę ją zapamiętać!!!

Szukaj w dziale giełda na ckpl czasami sie coś trafia, na allegro, na ebay(ale musisz mieć kogoś kto Ci to ściągnie lub do takiego jednego geja www.adamrgarage.com

sunnboy
24-02-07, 14:03
[quote="tieesto"]jeśli mówisz o tych patentach co ja mysle to niech lepiej takich nie znajduje bo tylko popsuje samochód

...no tez racja :) ..ale np taki patent ze home made ala TypeR swiatla zrobilem za 50 zila a nie kupowalem za 700 zila :aloha: zawsze cos sie znajdzie tyle ze z glowa :bicie: