Zobacz pełną wersję : problem z obrotami d13b2
zapalam silnik.... bruuummmm... ssanie sie włącza i jest około 2000rpm przegazuje go przez szybkie dodanie gazu i obroty spadają do 1100rpm ... i jezeli bede jeź dził tak beda stały jeżeli znów przegazuję to spadną dopiero do właściwych obrotów biegu jałowego ???? o co tu chodzi
sugeruje zawieszanie sie linki a jako dodatek proponuje wyregulowanie ssania. ten temat opisywalem niedawno.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=2813&postdays=0&postorder=asc&start=15
moze to cos pomoze ale raczej sugeruje linke
hmmm linka powiadasz...na lince od gazu mam luz jako taki.. nawet duży .. ale sprawdze to ..a może gdzieś coś haczyć przy ośce do przepustnicy tam gdzie linka zahaczona jest??:>... no ale z linką zaraz sprawdze..
nie zrozum mnie zle to nie jest sprawa pewna. nie jestem mechanikiem. troche grzebalem przy swoim szczegolnie przy gazniku.
moze zdejmij obudowe filtra i poruszaj recznie linka to powinienes ewentualne tarcia wyczuc bez problemu. moze sproboj tez odlaczyc akumulator na jakies 30 sekund i to zresetuje komputer. przejrzyj uklad ssania czy dobrze dziala.
bo to nie powinien byc jakis wiekszy problem z tymi obrotami. jak zdejmiesz obudowe to na pewno ci sie wyjasni bo bedziesz mial wszystko na wierzchu przed oczami
powodzenia