PDA

Zobacz pełną wersję : problem z obrotami d13b2

pitt
29-04-05, 11:18
zapalam silnik.... bruuummmm... ssanie sie włącza i jest około 2000rpm przegazuje go przez szybkie dodanie gazu i obroty spadają do 1100rpm ... i jezeli bede jeź dził tak beda stały jeżeli znów przegazuję to spadną dopiero do właściwych obrotów biegu jałowego ???? o co tu chodzi

wieshaq
29-04-05, 14:52
sugeruje zawieszanie sie linki a jako dodatek proponuje wyregulowanie ssania. ten temat opisywalem niedawno.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=2813&postdays=0&postorder=asc&start=15

moze to cos pomoze ale raczej sugeruje linke

pitt
29-04-05, 16:53
hmmm linka powiadasz...na lince od gazu mam luz jako taki.. nawet duży .. ale sprawdze to ..a może gdzieś coś haczyć przy ośce do przepustnicy tam gdzie linka zahaczona jest??:>... no ale z linką zaraz sprawdze..

wieshaq
29-04-05, 16:59
nie zrozum mnie zle to nie jest sprawa pewna. nie jestem mechanikiem. troche grzebalem przy swoim szczegolnie przy gazniku.

moze zdejmij obudowe filtra i poruszaj recznie linka to powinienes ewentualne tarcia wyczuc bez problemu. moze sproboj tez odlaczyc akumulator na jakies 30 sekund i to zresetuje komputer. przejrzyj uklad ssania czy dobrze dziala.
bo to nie powinien byc jakis wiekszy problem z tymi obrotami. jak zdejmiesz obudowe to na pewno ci sie wyjasni bo bedziesz mial wszystko na wierzchu przed oczami

powodzenia