Zobacz pełną wersję : d16z6 silnik...;/
witam serdecznie mam ograomny problem z silnik w mojej hani .;) silnik byl po generalnym podobno remoncie... ktory wykonal moj znajomy mechanik( ktory okazal sie zwyklym oszustem) samochod przed remontem zostal przytarty. Teraz jest taki problem iz moja honda pali kolo 18 litrow na setke...;/ i gdy samochod sie nagrzeje silnik zlapie temperature (normalna) zaczyna sie dusic przy okolo 2000 do 2800 obr.
Pomozcie bo nie wiem co robic zmienialem swiece, kable filtr... i duppa
sonda lambda? Ja robiłem mini-me z głowicą od D16Z6 i tyle samo wręcz mój teraz pali.
sonda lambda? Ja robiłem mini-me z głowicą od D16Z6 i tyle samo wręcz mój teraz pali.
tylko ze ja nei czuje przyrostu mocy ;p a sonda lambda byla podobno zmieniana przez tego ... &^%^%&&$## tylko teraz sie zastanawiam czy na dobra :D a ze tak sie zapytam jaka powinna byc :)?
tez bym powiedział ze sonda ... robiłes samodiagnostyke ??
sonda to max 2 litry na 100 km ale nie 8 :/ moze wtryski leją
Mi spalało z 5 więcej... ;) po za tym dochodzi jeszcze do tego błąd pomiarowy. Wyrzuca Ci w ogole jakiś błąd ? SAMODIAGNOSTYKA !
skolopendra
13-04-11, 12:05
Mi spalało z 5 więcej.
dokładnie od setek ,po litry spalanie jest wstanie wzrosnąć,przy uszkodzonej sondzie
SONDA BYLA ZMIENIANA NA NOWA przez tego hultaja ze tak powiem, ale nie wiem czy na odpowiednia, kto mi powie jaka powinna siedziec? samodiagnostyka...? jestem laikiem powiedzcie jak to zrobic ... :-|
Yotomeczek86
14-04-11, 11:06
Kolego a nie można trochę się wysilić i poszukać na forum?? Nie myśl że wszystko pod nosek dostaniesz...
marcinoCRX
20-04-11, 10:22
możesz sprobowac tez restart komputera mi pomoglo
Chciałbym Cię poprawić, opierając się na własnych doświadczeniach. Sonda może i o 8 litrów zawyżyć spalanie :) U mnie tak było, ale sonda w ogóle nie była podłączona :)
Kolego z problemem - musisz sprawdzić, czy została odpowiednio podłączona. Kupowałeś taką do wlutowania czy z kostką?
marcinoCRX
20-04-11, 14:18
z tego co pamietam kolory kabli tez maja spore znaczenie
No oczywiście, że mają, i to nawet ciężko nazwać sporym znaczeniem - źle podłączona sonda nie będzie wcale pracowała.