PDA

Zobacz pełną wersję : Czy te sprężyny i amory będą pasowały?

Atardin
12-04-11, 13:10
Poradźcie, chce zmienić zawiechę na przód do mojego Ej9. Zakupiłem ostatnio bardzo okazyjnie Springi H&R 29 994 VA -35 (są to springi od MB) Facet dorzucił mi za free do tego amory na których auto jeździło. Jak tak patrze na te amorki to generalnie wyglądają na prawie nowe, równo chodzą itd. I teraz jest dylemat. Zakładać springi z amorami od MB czy zostać przy tych seryjnych co mam w EJ (na stacji diagnostycznej powiedzieli, ze sa w dobrym stanie(ale mam tutaj lekkie obiekcje co do trafności tego stwierdzenia, bo badanie było przeprowadzone na spręzynach seryjnych, gdzie obie były pęknięte). Facet od którego kupilem spręzyny i amory mowił, ze dawca(to MB) zakupił jakieś połtorej roku temu i kupił autko wycacane, wychuchane, nic w nim od dnia zakupu sie nie rozkrzaczyło i jest mega zadowolony), a zmienia zawieche, bo panna mu waliła zdeżakami w każdy krawęznik i już miał tego dostć. Podejrzewam więc, ze amorki są też w super stanie.
Amory maja oznaczenie - DELPHI CHASSIS 22102899 E1 - nie wiem czy są to amory seryjne, czy jakieś lepsze.
Tak wiec co poradzicie:
Zostać przy seryjnych amorach?
Czy założyć te same na których te springi chodziły (tylko czy tutaj nie bedzie porblemem to, ze dawca był MB a ja mam lżejsze EJ??)
POniżej foty poglądowe:
http://img1.classistatic.com/cps/kj/110404/473r6/7351fc3_20.jpeg
http://img1.classistatic.com/cps/kj/110404/473r3/5214hgk_20.jpeg

chudypiter
12-04-11, 17:40
Amory są takie same jak w ej9 ( ewentualnie mocowanie przewodu hamulcowego widzę jest w tych, ej9 nie ma ) Amory seryjne.

Duhon86
12-04-11, 19:21
Facet dorzucił mi za free do tego amory na których auto jeździło.
Jakby ktoś mi za free dorzucił amory to bym się raczej zastanawiał czy nie jest to jakiś bubel.

Wracając do tematu zakładałbym na seryjne amory które masz do tej pory.

Atardin
13-04-11, 00:48
Dorzucił, bo ogloszenie było na amory anie na springi. ja sie dopytywalem o springi. po czym jak przyjechałem to pwoiedział, ze w sumie nie am co z nim zrobić i czy ich nie chce... kolo ewidentnmie nie byl nastawiony na kase. A amory suchutkie

vengador
14-04-11, 12:55
Ja bym te od MB założył i podjechał na stacje na sprawdzenie, mogą być lekko twardze skoro są nowsze i bedzie się milej jeździło. Ale nie wiem czy auto nie siądzie Ci bardziej niż te -35 bo mb ma inny rozkład masy.

chudypiter
14-04-11, 22:13
Co prawda zakładałem nowe sprężyny h&r 29 994 VA -35 i obniżyło mniej w mojej EJ9, te sprężyny mają o 1/4 zwoja więcej, i z tego co pamiętam wg TUV są delikatnie grubsze.

Atardin
15-04-11, 00:33
Już postanowiłem, zakładam te amorki od MB. Miałem to robić jutro, ale coś mi wypadło i będę musiał to przełożyć na przyszły tydzień. Jak założę to napiszę jakie są wrażenia i wstawię foty ;)