PDA

Zobacz pełną wersję : Przednie reflektory(''dwuwarstwowe'')

Pieter
12-04-11, 10:56
Witajcie. Mam pytanie odnośnie przednich reflektorów w Liftbacku 5d, 1997r. po lifcie(przed liftem było podobnie). Czy da się po zdjęciu piliwęglanowego klosza następnie wyjąć ten drugi i założyć tylko poliwęglan? Pytam dlatego że reflektory już polerowałem lecz wiele to nie zmieniło jeśli chodzi o jakość światła. Wszystko przez ten pożółknięty wewnętrzny klosz. Czy da się go zdemontować? Czy ktoś już praktykował tą metodę?
Pozdrawiam :)

mickee
12-04-11, 11:34
Jak całkiem usuniesz klosz wewnętrzny to będziesz świecił wszędzie tylko nie na drogę. Przecież on robi za soczewkę odpowiednio modelującą strumień światła.
A tak wogule to usuń jeden temat - założyłeś dwa takie same.

czara
15-04-11, 12:50
jak Ci słabo świecą lampy i są usyfione, to wymontuj, rozklej (instrukcje znajdziesz na forum) i przeczycs delikatnie. Mi po tym zabiegu lampy świecą 3 razy lepiej, w końcu widzę drogę w nocy :)

kuster
15-04-11, 17:39
2 opcja zamontuj soczewki :P

Thomas80
15-04-11, 23:36
lub kup nowe;) pytałem dziś w aso honda, przednia lampa 639pln, tylna 440pln, dziękuje:cool:

Pieter
16-04-11, 17:16
Na oryginalne mnie nie stać ;)
Może spróbuję wyczyścić ale wątpię czy to coś da. Ewentualnie zamienniki ;)

MikeFoto
16-04-11, 23:11
Na oryginalne mnie nie stać ;)
Może spróbuję wyczyścić ale wątpię czy to coś da. Ewentualnie zamienniki ;)

Jak zrobisz to porządnie - da.

filipfm
17-04-11, 09:46
Ja wczoraj wyciagnalem lampy z auta, rozkleilem, wywalilem pomaranczke z kierunku i malowalem ramke na czarno, ale najwieksze zdziwienie jak bardzo bylo zakurzone lustro. Teraz juz posklejane i czeka na montaz :cool: Jeszcze trzeba bedzie wypolerowac zewnetrzny poliweglan zeby mu nadac nowego blysku :cool:
Tak wiec jak ktos ma odwage to rozbierac lampe, jak ktos sie obawia to myc bez rozklejania, tez powinno dac jakis efekt.