Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Auto po długim postoju, przy ruszaniu szarpie

k.pro
11-04-11, 11:57
Jak w temacie, musi to byc kilka godzin..., wymieniłem świece, kable, kopułke, palec, co jeszcze może być przyczyną ogólnie dbam o samochód...

szarpniecie odczuwalne jest na luzie lub na pedale gazu gdy lekko jest wcisniety, no i pasażer tez to odczuwa...

Występują szarpniecia przez około 1 minute potem auto zaczyna pracować normalnie...

rece opadają. Dzieki za każdą odp.

Już nie wiem może to normalne zjawisko?, chociaż w innych autach tego nie zauważyłem.

skolopendra
11-04-11, 12:00
rece opadają

mnie również
a jakie auto masz synu?

uzupełnij profil :cool:

k.pro
11-04-11, 12:33
Mój samochód to civic 1.3 95r. 5gen

skolopendra
11-04-11, 14:02
jest kilka tematów na forum
na pewno coś znajdziesz dla siebie
np:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?34212-civic-1.3-16V-szrpie-i-dymi-na-czarno&highlight=szarpie

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?8504-Co%B6-ja-dusi-D13B2&highlight=szarpie

k.pro
12-04-11, 11:28
Tak tylko w tamtym temacie pisza, że powodem szarpania może być filtr stożkowy, i dolot nie seryjny, = dymienie z rury, ewentualnie filtr paliwa...

Ja mam dolot seryjny tylko bez kata, i kolektor z z6 4.2.1

Akurat składa się tak, że jogala znam nie osobiście ale rozmawiałem znim dużo razy przez tel, i pomagał mi w pewnych sprawał łącznie z odblokowaniem drugiej przepustnicy itd...

Wiec nie wiem co mi pozostaje filtr paliwa?

tak jak pisze dzieje się to tylko po długim postoju samochodu i trwa szarpanie przez około minuty i ustaje i auto chodzi jak burza... tylko że jest to irytujące.

Skoti
12-04-11, 11:56
Filtr Paliwa wymień oraz oddaj auto na regulacje gaźnika.
Jeśli nie ustanie to obstawiałbym pompę paliwa

k.pro
12-04-11, 12:03
gaznik miałem czyszczony i najprawdopodobniej regulowany, bo jakis czas temu dławił mi się strasznie samochód az zgasł całkiem, miałem zalany gaznik itd, wiec coś tam przynim kopał ponieważ postawił auto na nogi

wiec mówisz ze może to być filtr paliwa, a czemu się to dzieje tylko chwile a nie cały czas?

co do gaznika jak wiadomo to zakręcony jak ... w... temat hehe, mało kto chce to ogarniać może też woda się zbiera w nim?

elviss09
12-04-11, 13:22
.

k.pro
15-04-11, 12:41
Z tego co się dowiedziałem, mogą być to niewyregulowane zawory...