PDA

Zobacz pełną wersję : honda 1.3 pytanie

Galik
20-02-07, 10:38
witam. jestem właśnie w trakcie kupowania hondy. wszystko fajnie tylko oglądając zauważyłem że na wolnych obrotach po odkręceniu korka wlewu oleju wydmuc**** z tamtąd olej. tzn przykłając pod wlot ręke widać ślady oleju na ręce. Mam pytanie czy to normalne a jeśli nie to co może być przyczyną? Słyszałem że w samochodach bez osłony takie coś może występować ale nie wiem czy to prawda :/ . Rok auta to 1993 1.3 16V

Furious
20-02-07, 12:27
LOL :D
To zupelnie normalne :aloha:

kata zofia
20-02-07, 12:55
kompresja. mam tak samo. a ponieważ zawsze tak było i nic się nie dzieje więc wnioskuję że tak ma być.

jogal
20-02-07, 18:27
Moja Hania D13 też na to cierpi, jak odkręce korek to rzyga olejem po całym silniku. Pytałem się znajomego mechanika o to i powiedział żeby się tym nie przejmować. Poza tym silniczek chodzi bez zarzutów :)

Furious
20-02-07, 20:43
Dzizas... przeciez gora silnika tez musi miec smarowanie... jak wy to sobie wyobrazacie...?

Bombi
24-02-07, 15:09
Witam!!!

Z tego co wiem nie powinna rzygac!
Powinna delikatnie dmuchac, ale nie rzygac.
Rzyganie jest ok w dieslach.
Sprawdz kompresje, ona da 90% pewnosci czy to nie pierscionki.

A! Najpierw sprawdz jak jest po wyjeciu bagnetu, moze delikatnie dmuchac ale wiac przy szczelnych pierscionkach nie bedzie.

Pozdrawiam Bombi

wiśnia
24-02-07, 15:23
Jeśli chodzi o mój samochód, jest tak jak twierdzi przedmówca. Nie rzyga tylko dmucha. :agent:

Furious
24-02-07, 19:31
Powinna delikatnie dmuchac, ale nie rzygac
a skad sie ten "podmuch" bierze ? :agent: