Zobacz pełn± wersję : problem z odpalaniem
rano gdy jechalem do pracy chcialem odpalic auto a tu nic tzn. przekrecam kluczyk kontroli sie swieca wszystko dziala a rozrusznik nie kreci. po ktoryms tam razie odpalil. po pracy odpalil bez gadania a godzine pozniej juz padlo na dobre. ma ktos jakis pomysl!?!?!!?
mogła sie wyrobić stacyjka albo szczotki w rozruszniku zawiesić, puknij czym¶ twardym w rozrusznik może zaskoczy.
z tego co wiem nie wolno stukac niczym w rozrusznik za bardzo... jak przekrecasz kluczyk i nic to popraw masy na rozruszniku i silniku, u mnie pomoglo
niby nie mozna ale czasem pomaga zrob tak zeby nic nie pogiac zeby sprawdzic czy to kosta w stacyjce czy szczotki po przekreceniu kluczyka w pozycji rozruch trzeba sprawdzic czy dochodzi napiecie na kabel sterujacy na rozruszniku czyli ten cienszy
Ja na pocz±tek bym nie stukał tylko sprawdził mase na rozruszniku tak jak grzesiuh napisał.
dobra dzieki dzisiaj bede sprawdzal ale wydaje mi sie ze to moze byc stacyjka bo troche zajechana jest
a może klema na aku co¶ niestyka i przerywa
a jednak szczotki sie zawiesily. dzieki