Zobacz pełną wersję : swap D15Z8...???szybkie odpowiedzi
mam rozbite MB3 d15z8 i chcialbym to wsadzic do MA8 d14a2....czy jes tu jakis problem??? jak tak to z czym????
dzieki z gory
Żaden problem, przekładasz silnik z wiązką i kompem i jazda. Oczywiście zostawiasz skrzynkę od D14a2 bo jest krótka i wtedy silnik D15z8 ma sensowne osiągi :)
DZIEKI... a masz moze pojecie czy da sie przerobic przod na po lifcie albo cos zeby to ladniej wygladalo???? aha i czy podejda przednie blotniki(nadkola) od MB3 do MA8???
Można przerobić przód na polifta. Musisz wtedy zmienić maskę, lampy, zderzak, błotniki i nie jestem pewny czy pas przedni też.
Co do drugiej części pytania-to błotniki czy nadkola, bo to dwie różne rzeczy.
Pas przedni raczej też bo chyba zamek jest inaczej mocowany (niżej).
Zagadaj do użytkownika Zoy. On właśnie przerabiał przedlifta na polifta
blotniki no wiec???
wlasnie zabralem sie do przekladki:D(troszke duzo tych kabli) mam nadzieje ze dam rady
POMOCY!!!! przełożyłem silnik i wiazke:) tylko jes problem bo nie palii:( slychac pompke jak nabija paliwo ale jak przekrece dalej kluczyk to slychac tylko takie tykanie:( co moze z tym byc???? potrzebuje szybkich odpowiedzi:)
Może immobilizer - przekładałeś?
no tak przelozylem, wszystko razem z kierownica. aha nie ma tez swiatel pozycyjnych mijania, drogowych i prawe lusterko nie dziala:(
sprawdź czy wszystko ok z rozrusznikiem , bo może po strzale coś jest nie halo( na "pych" odpala?), jak była uderzona ta Mb3?
słyszałeś palące mb3:confused: Czego nie przełożyłeś,może tak dojdziemy :)
DZIEKI... a masz moze pojecie czy da sie przerobic przod na po lifcie albo cos zeby to ladniej wygladalo???? aha i czy podejda przednie blotniki(nadkola) od MB3 do MA8???
sorry za oftopa, zaraz mnie ukrzyzuja - ale polift jest brzydszy:D PRzedlift jest bardziej jdmowy niz np ek3 - polookajcie na datsuny itp.
pozdro i sory za oftop i to tylko moje zdanie
byla bita w prawy tyl a potem dachowala:( i wszystko palilo bo potem odpalalem ja w domu jakis miesiac po strzale. a co do nie podlaczonych rzeczy to klakson, swiatla z przodu i wentylacja. aha zapomnialbym, nie przekladalem tylniej wiazki bo stara pasowala
zrobione i dosc fajnie chodzi:Dtylko ostatnio wyciolem kata i cos zie stalo bo juz nie ma takiego przyspieszenia jak wczesniej. tak jakby vtec sie nie włączał??? n ie dziala predkosciomierz i konrilkaECONO... co to moze byc????????:(
sprawdź czujnik prędkości na skrzyni (VSS), jego podłączenie i obwód, jeśli komp nie czyta prędkości to nie włączy ani econo ani vtec...
Planuję swapa na czasie zrobić z 1.4 na 1.5, duża różnica w jeździe po przesiadce z 1.4?