PDA

Zobacz pełną wersję : samodiagnostyka - problem z interpretacją kodu błędu!

barthh83
07-04-11, 20:45
Witam!
Jestem tu nowy i nie znalazłem żadnego info o tym żeby najpierw przedstawić się w innym dziale dlatego od razu ruszam z tematem:) (choć jeśli można gdzieś oficjalnie powitać użytkowników forum, to no problemo - dajcie znać gdzie).
No a teraz mój problem: robiłem ostatnio samodiagnostykę i kod błędu jest następujący - po przekręceniu kluczyka raz zapala się kontrolka "check engine" po czym gaśnie, następnie zapala się kontrolka ABS no i też gaśnie, a po chwili zapalają się obie i już nie gasną... No i proszę o pomoc w interpretacji kodu błędu bo jak na mój gust to jest to kod "1" lub "11" no albo zupełnie coś innego, no i pomóżcie proszę!!!

woPo
07-04-11, 21:14
Nie, to jest brak błędu.

Witamy się w dziale Hyde Park w przyklejonym temacie "jestem nowy" :D

barthh83
07-04-11, 21:20
thx za pomoc choć teraz to kompletnie nie wiem co dolega mojej Hance... szarpie, dławi się, kaszle i nie chce za bardzo jechać a komputer nic nie wykazał... no dobra a teraz do działu Hyde Park bo przedstawić się wypada hehe

pablo_020
07-04-11, 21:42
Nie, to jest brak błędu.

Jesteś pewien?

po przekręceniu kluczyka raz zapala się kontrolka "check engine" po czym gaśnie, następnie zapala się kontrolka ABS no i też gaśnie, a po chwili zapalają się obie i już nie gasną...

U mnie po przekręceniu kluczyka (oczywiście z wsadzaoną zworką) check engine nie gaśnie wogóle.
Chyba, że w EJ jest inaczej niż w EK3

woPo
07-04-11, 22:06
Jeśli ona "miga" raz to może to być błąd numer 1.

A 1 to 'Oxygen Sensor "A" (Primary) defective circuit or unplugged / defective sensor" o ile się nie mylę.

barthh83
07-04-11, 22:19
no wła śnie jeżeli to jest błąd 1 to coś nie tak z sondą lambda no ale tak jak napisałem wcześniej że najpierw miga raz check engine potem miga raz abs a póżniej zapalają się obie te kontrolki i już nie gasną...

barthh83
11-04-11, 19:45
po konsultacji z dobrym fachowcem potwierdzam pierwszą wersję woPo - takie wskazanie oznacza brak błędów:) Pzdr!